Vulin hrvatskim veteranima: „Niste me uplašili“

Ministar Aleksandar Vulin kaže da se ne boji pretnji „Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.“ koja je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je, kako je saopšteno, „Udruga branitelja Domovinskog rata 91.“ podnelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, Vulin kaže da su mu do sada „pretili progonom, smrću, a sada i sudovima“.

„Zbog istine kojoj svedočimo o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi pretili razni sledbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja. Pretili su mi progonom, smrću, sada i sudovima. Istina koju svedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svetskom i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove“, navodi se u pisanoj izjavi Vulina dostavljenoj medijima.

Vulin je poručio da svi oni koji mu, kako kaže, prete smrću, progonom i sudovima, moraju da znaju da nisu uplašili „njegov narod, njegove pretke i da samim tim nikada neće uplašiti ni njega“.

Naglašava da će svedočiti istinu koju je rekao, da je Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je pevač Marko Perković Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića.

„Niste me uplašili“, poručuje Vulin.

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv ministra Vulina za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Predsednik tog udruženja Mladen Pavković ocenio je da su izjave ministra o Blajburgu i Tompsonu skandalozne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *