Vulin: Neprijatno slušati ružne reči o Vučiću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je makedonskim i ostalim političarima u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji.

„Srbija nije opravdanje ni za čije probleme, ona može da bude samo faktor stabilnosti i da pomogne“, kazao je Vulin.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev, koji je danas u podne dobio mandat za sastav nove vlade, rekao je za N1 da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali je dodao da će se truditi da ima dobre odnose sa zvaničnicima iz Beograda.

„Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom ‘makedonskom scenariju’. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji“, rekao je Zaev u intervjuu za N1.

Vulin je odgovorio da je neprijatno slušati ružne reči o srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, dok su sa druge strane sve poruke Srbije umirujuće.

„Vučićev odnos prema Makedoniji kao premijera, i kao predsednika države će biti maksimalno dobrosusedski i sa željom da Makedonija bude stabilna, ali molimo sve makedonske političare i političare u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji“, kazao je Vulin.

On je dodao da Makedonija prolazi kroz teške probleme, a da Srbija dobronamerno govori istinu kako bi se stanje u toj zemlji popravilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *