Vulin o naslovnici NIN-a: Dostojno žaljenja i prezira!

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je kao „dostojnu žaljenja i prezira“ naslovnu stranu poslednjeg broja nedeljnika NIN.

Na naslovnoj strani nedeljnika prikazani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i fudbalski stadioni u Srbiji kao logori iz vremena vojne fašističke diktature Augusta Pinočea u Čileu.

„Porediti Srbiju s diktaturom Pinočea je sramotno kao i naslovna strana NIN-a na kojoj je Srbija prikazana kao nacistički radni logor. Kukavice koje sebe proglašavaju žrtvama slobodno štampaju uvrede i gadosti zbog kojih bi odgovarali u svakoj zemlji na svetu“, rekao je Vulin u saopštenju za javnost.

On je naveo da autori „znaju da za njih ne važi zakon i da će moći da vređaju, ponižavaju, lažu“ i da ih nikakva zakonska kazna neće stići, a osuda Srbije ih ne zanima, i ne boli, jer „imaju oni ambasade do čijih mišljenja im je stalo“.

„Ne sumnjam da bi sve nas koji ne mislimo Srbiji kao logoru i diktaturi zatvarali i streljali na stadionima kao diktatura koju sanjaju. Urednici NIN-a štampaju svoje snove, ali to nije srpska java. Vučiću neće oprostiti hrabrost i uspeh, a Srbiji što glasa za njega. Ne znam da li više mrze Vučića ili Srbiju, ali znam da su dostojni žaljenja i prezira“, istakao je Vulin.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *