Vulin oštro odgovorio Tačiju: Kada će Šiptari odgovarati za ubijanja dece i silovanja devojčica?

Predsednik takozvane države Kosovo Hašim Tači istakao je da „za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za masakre na Kosovu“, što je razgnevilo ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Vulin je danas reagovao postavivši pitanje Hašimu Tačiju kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima.

– Ko je ubio dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, ko je ubio decu u Goraždevcu, ko je streljao žeteoce u Starom Grackom, ko je pobio Srbe na Radonjićkom jezeru? Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka? Ko je osuđen za masovne grobnice kod Volujka, ko je osuđen za ubistvo Šiptara svedoka u procesu protiv Haradinaja ? Ko je osuđen za ubistva i trgovinu organima otetih Srba, gde su presude za ubijanje, paljenje i proterivanje u pogromu 2004. godine – upitao je Vulin.

U saopštenju za javnost, on je podsetio da Albanaca po popisu stanovništva na Kosovu sada ima više nego pre rata, a Srba za 250.000 manje, dok je Goranaca manje za 20.000.

– Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? Tači je lažov, ali i zločinac. Svet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći pre nego što velika Albanija zapali Balkan – istakao je ministar Vulin.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *