Vulin: Vojska će imati VEĆE PLATE NEGO IKAD!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

Foto: www.mc.rs

– Naravno da su plate nedovoljne, ali činjenica je da rastu i sa povećanjem koje se očekuje biće sigurno veće nego što su ih ikada imali – rekao je ministar gostujući na RTS.

Očekuje da će to povećanje biti do kraja godine, kada je u dogovoru sa MMF-om planirano povećanje plata za zaposlene u javnom sektoru.

– Smatram da za pripadnike struktura bezbednosti treba rešavati uvek zajedno i pitanje plata, ali i stambeno pitanje. Vojska, policija, BIA trebale bi da imaju veće plate nego što su ikada imali – dodao je on.

Kako kaže, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta, formirana je komisija i očekuje da će se brzo izaći sa konkretnim predlozima za rešavanje stambenog pitanja za sve strukture bezbednosti, te da očekuje da će to biti i do 30.000 stanova.

– Imamo i veliko ulaganje u opremu, oružje. Neutralnost je skupa, sve morate sami da platite, niko vam ne pomaže – naglasio je ministar.

Govoreći o saradnji sa NATO i Rusijom, on je rekao da će Srbija ubuduće zadržati vojnu neutralnost i da će se primenjivati recipročne mere.

– U onoj meri u kojoj se prihvataju naši oficiri u toj meri i mi prihvatamo druge oficire. Nadamo se da će toga biti više i u Ruskoj Federaciji i u NATO – rekao je Vulin.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *