Webcam devojke: Sve popularnije zanimanje za žene u Srbiji, a minimalna zarada je 800 evra

Devojke pak, ne govore roditeljima čime se zapravo bave

Cam girl, devojka se snima kamerom

Foto: Shutterstock

„Radi sa nama i postani webcam animator za inostranu kompaniju. Posao je za devojke preko 18 godina starosti. Lak i zabavan, a sve što treba da imaš je internet konekcija i smart telefon. Zarađuj od kuće i piši nam na mejl“, samo je jedan od oglasa za chat ili webcam animatora koji se nudi devojkama u Srbiji.

Minimalna zarada je oko 800 evra mesečno, a iako zvuči primamljivo pravo pitanje je šta ovaj posao podrazumeva?

Devojke razgovaraju putem video-poziva sa klijentima iz inostranstva za koje se skidaju, zadovoljavaju, a sa nekim samo pričaju.

Novinarka „Vajsa“ je pre nekoliko godina zavirila u jednu takvu firmu gde radnice rade po 8 sati dnevno, 20 dana mesečno, imaju pravo na bolovanje i odmor kao da je bilo koji drugi posao u pitanju.

– Fid sa kamere ide lajv na sajtovima poput streamate.com (lajv video seks čet sajtovima), a ljudi koji gledaju mogu da plaćaju kako bi razgovarali sa devojkama. Od onoga što plate, deo ide samom sajtu, deo Anastasiji vlasnici iz Ukrajine, a deo devojkama koje rade. Minimalna zarada je 800 evra mesečno. – piše novinarka u tekstu.

Kako kaže, među devojkama se nalazi jedna medicinska sestra, ali i dosta devojka koje koje žele sebi da obezbede lagodniji život tokom studija.

– Kao medicinska sestra nikad ne bih zaradila za novi Ajfon, ili za letovanje na Majorci. Ovog leta idem u smeštaj sa 5 zvezdica. – otkrila joj je dvadesetosmogodišnja Jelena.

Cam girl, devojka se snima kamerom

Foto: Shutterstock

Jedna devojka otkrila je da se čak zaljubila u svog klijenta, pa namerava sa njim da se nađe na letovanju, a kako kažu devojke nisu to očajni, debeli i ružni tipovi koje verovatno oni skloni predrasudama zamišljaju, mada, ima i takvih – većina njih su zgodni i uspešni muškarci koji prosto nemaju vremena i volje da se trude.

U Srbiji je pak više portala koji posluju od kuće, pa smo tako naišli na još jedan oglas u kojem žene čak ni ne moraju da se skidaju nego da četuju.

– Četovanje sa posetiocima sajtova za odrasle (18+) na srpskom, bosanskom, slovenačkom, hrvatskom ili makedonskom jeziku. Tražimo ozbiljnu i snalažljivu osobu sa dobrom internet vezom, komunikativnu, maštovitu, koja je uporna i sklona timskom radu. Iskustvo je poželjno, ali nije obavezno.

Zaposlenima se čak nude i bonusi za kvalitetan rad, ali i dogovor oko radnog vremena.

Cam girls u svetu

Da je ovakva vrsta posla opšterastući trend i u svetu, svedok je Instagram model Kloi Horton iz Britanije koja tvrdi da je od februara ove godine uspela da zaradi preko 70 hiljada evra na ovaj način i to samo prodajući fotografije u zavodljivom donjem vešu.

U pitanju su fotografije koje su neprikladne za Instagram.

Na Instagramu je prati više od 20 hiljada pratilaca, a koristi i Tviter za promociju svoga lika i dela

Play Video2:46

(T.T./Telegraf.rs/Vice)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *