ZA FANOVE “KERBERA”: Potpisani albumi imaju još jednu vrednost, evo koju!

Specijalna kolekcija albuma legendarne niške rok grupe „Kerber” sa izuzetnim hitovima koji su obeležili karijeru “Kerbera”, sakupljenim na jednom mestu, ovoga puta sa potpisima članova benda! Sedam kompakt diskova, u izdanju PGP RTS-a, ponuđeno je na licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš, i ovoga puta u dobrotvorne svrhe. Licitacija se odvija isključivo u komentarima objave na fejsbuk profile organizacije i otvorena je do 29. januara u 12 sati. Početna cena je 5.000 dinara.

„Jedna od najznačajnijih rok grupa na prostorima bivše Jugoslavije nastala je 1981. godine u Nišu i ove godine se obeležava punih 40 godina njihovog rada. Veliki uspon benda na muzičkoj sceni započeo je 1983. godine, kada su pobedili na popularnom rok festivalu „Omladina“ u Subotici i snimili album „Nebo je malo za sve“ čime su krupnim koracima zakoračili ka vrhu domaćeg rokenrola.

Dobro poznati hitovi kao što su „Mezimac“, „Ratne igre“, „Bolje da sam druge ljubio“, „Kad ljubav izda“, „Hajde da se volimo“, „Između jave i sna“ – i danas mnogima od nas spadaju u red omiljenih pesama i vrlo rado se slušaju. Grupa Kerber je postala prepoznatljiva kao jedan od simbola Niša i ostaće zapisana kao važan deo istorije grada”, stoji u objavi Lokalne fondacije Niš.

Oni pozivaju sve ljubitelje Kerbera, rokenrola i ljude koji žele da pomognu razvoju ovog grada, da licitiraju na fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš.

„Sredstva prikupljena na licitacijama biće uložena u lokalnu zajednicu, tako što ćemo podržati najbolje inicijative iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada“, navode iz ove organizacije.

AFERA/M.F.

Foto: Fejsbuk/Lokalna fondacija Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *