Zabranjeno emitovanje spota Aleksandra Vučića!

Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je medijima da u roku od 24h obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje „Vučiću, pederu“.

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da „oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim“.

Po navodima REM-a, spot predsedničkog kandidata zabranjen je bez obzira što je u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

U predizbornom spotu kandidata Aleksandra Vučića koji se odvija u jednom kafiću se na samom kraju čuje navijačko skandiranje pomenute rečenice, koje dolazi sa prenosa utakmice na televiziji.

Inače, lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić je pre dvadesetak dana najavio da će napraviti „jedan poseban spot sa ‘Vučiću, pederu'“ i rekao da je to njegova ideja.

„Da vas obavestim, pravim jedan poseban spot, i to je bila moja ideja, sa ‘Vučiću, pederu’. Taman da uživaju, da to mogu da viču svaki dan, i to ću da emitujem najviše da vide kakve su njihove intelektualne mogućnosti, programski kapaciteti i planovi za budućnost. Sasvim slučajno, a protiv tih ljudi nemam ništa, slučajno nisam to. I to su promašili, to im je izgleda čitav program, drugu ideju nemaju. A ja sam kriv što neću da im se dodvoravam“, rekao je tada Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o tome kada je snimljen njegov spot u avionu i koliko je koštala njegova izrada.

Povodom odluke REM oglasila se i SNS koja saopštava da će „poštovati odluke državnih organa, pa i REM-a“.

„Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot SNS 2012. godine“, navode iz SNS.

Kako se dodaje u saopštenju, u REM postoji pravilo „zabraniti sve spotove SNS“, koji „jedini nisu prljavi i negativni“.

„A da pritom, one koji su deo prljave kampanje i koji su negativni, neće ni da pogledaju“, navodi se.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *