Zaev na Ilindan preti srpskoj crkvi i Srbiji!

To što su partijarh Irinej i Srpska pravoslavna crkva udarili rampu makedonskom premijeru Zoranu Zaevu i zabranili Makedoniji proslavu njihovog najvećeg praznika Ilendena u manastiru Prohoru Pčinjskom iz, kako su rekli, “rаzlogа koji su dobro poznаti, а nisu se promenili već niz godina“, mnogo je razbesnelo Zaeva! Makedonski premijer, kako smo saznali od izvora iz obaveštajnih krugova, planira višestruku osvetu, što u srpskom manstiru njegova delegacija nije dobila priliku da danas, na Ilindan obeleži Ilindenski ustanak iz 1903. godine protiv Turaka i Dan Republike Makedonije.

Zaev, iako, je nedavno rekao “nadam se da ćemo dobiti odobrenje SPC, ali ako ga i ne dobijemo, nećemo se naljutiti”, zapravo nije tako mislio, sa sigirnošću tvrdi naš izvor.

– Naravno da nije, prvo što će uraditi to je što će još više zakomplikovati slučaj vladike SPC Jovana (vraniškovskog) kome se godinama unazad sudi u Mekedoniji i još više obespraviti položaj našeg sveštenstva u njihovoj zemlji. Nije isključeno ni da će, da bi se osvetili oskrnaviti sam manastir Prohor Pčinjski, i da će naravno njihova policija zataškati počinioce, među kojima se prema nekim saznanjima mogu naći i pripadnici makedonske vojske – kaže naš izvor.

Politički analitičar Saša Borojević komentarišući naša saznanja upozorava da je Zoran Zaev veoma opasan čovek, koji ima iza sebe “debela leđa” koja ga pokrivaju.

– Poznato je da su Ruske tajne službe nedavno razotkrile kompletnu kriminalni infrastrukturu Zorana Zaeva sa kojom se sa svih strana okružio. Najmanje šest opasnih kriminalaca, koji kontrolišu tržišta narkotika i ilegalnog oružja, bliski su saradnici makedonskog premijera Zorana Zaeva. Upravo preko njih on održava vezu sa agentima američke CIA. Zaev ni jedan korak ne pravi, a da marionetski ne pokreće CIA. Svakako ovo je još jedna vrsta pritiska na Srbiju i SPC da prizna MPC – kaže naš sagovornik.

Podsećanja radi, Alo! je nedavno pisao da Makedonci pomažu Albancima da ostvare pakleni plan, a to je da „uguraju“ Kosovo u Unesko. Kako smo ekskluzivno saznali, poglavar Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskop skopski i ohridski Stefan u prisustvu novog makedonskog premijera Zorana Zaeva tajno je na Ohridu potpisao dokument kojim svi pravoslavni objekti u Makedoniji prelaze i u nadležnost albanskih pravoslavnih sveštenika Ilira!

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *