ZAPADNI MEDIJI BRUJE O VUČIĆU: Vašington Tajms piše „Vučić krši ustav“

Kako piše novinar Dušan Stojanović, za Vašington Tajms, vojnici patroliraju Srbijom, čuvaju izožbeni prostor i improvizovane bolnice prepune redova kreveta za zaražene koronavirusom, a predsednik Vučić upozorava građane da beogradska groblja neće biti dovoljno velika za sve, ukoliko se ne poštuju mere.

Od kako je 15. marta predsednik uvedeno vanredno stanje, parlament je odložen, zatvorene su granice, uveden je policijski čas i starijim ljudima od 65 godina je zabranjeno da napuštaju svoje domove, navodi ovaj dnevni list i ističe da su to neke od najstrožijih mera u Evropi uvedenih u sklopu borbe protiv virusa.

Lider Srbije, svakoga dana se pojavljuje na televiziji i izdaje nove naredbe, bez obzira na ustavna ovlašćenja koja ima, što je izazvalo revolt opozicije, a i samog poverenika od javnog značaja Rodoljuba Šabića koji kaže da bi uloga predsednika trebala biti ceremonijalna.

-On izdaje naredbe koje vlada automatski prihvata-rekao je Šabić.

Podsećamo da je pre dva dana i Rojters pisao o predsedniku Vučiću i Srbiji, komentarišući ekonomske mere koje Srbija planira preduzme, kako bi sanirala štetu nastalu kao posledica epidemije koronavirusa.

Vašington Tajms, Nedeljnik Afera, Nina Stojanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *