Zaposleni na Filozofskom fakultetu distanciraju se od podrške Vučiću

Profesori i drugi zaposleni na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu saopštili su danas da se distanciraju od proglasa podrške predsedničkom kandidatu Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Taj proglas je, kako oni navode pozivajući se na medije, potpisao dekan tog fakulteta Vojislav Jelić.

Potpisnici kojih je 88, od čega su polovina profesori, ukazuju da to čine u nameri da sačuvaju integritet i demokratsku tradiciju svog fakulteta.

Nastavnici i saradnici u saopštenju koje su potpisali, navode da su se tu odluku doneli jer je „Filozofski fakultet institucija sa dugom istorijom, demokratskom tradicijom i integritetom, koja se uvek borila za slobodno mišljenje i autonomiju i kao takav stariji je i važniji od svih nas pojedinačno“.

„U želji da sačuvamo takvu tradiciju, mi, dolepotpisani nastavnici i saradnici zaposleni na Filozofskom fakultetu, želimo da se distanciramo od navoda u medijima da je profesor doktor Vojislav Jelić u svojstvu Dekana Filozofskog fakulteta u Beogradu potpisao proglas kojim se daje podrška jednom od predsedničkih kandidata, kad već on sam to nije učinio“, piše u saopštenju, dostavljenom agenciji Beta.

Potpisnici navode da je podrška kandidatu Srpske napredne stranke lični čin profesora Jelića i da ni na koji način ne predstavlja mišljenje i stav nastavnika, zaposlenih, niti Filozofskog fakulteta kao institucije.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *