Zbog ovog vica o Titu ljudi su završavali na Golom otoku!

Vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor.

Mnogi su u Titovoj Jugoslaviji „zaglavili“ Goli otok ili neki drugi zloglasni zatvor samo zato što ih je neko čuo da pričaju „nepodobne“, političke viceve. Sa druge strane, oni bliski maršalu kažu da ih je Broz i te kako voleo, da im se smejao, ali da su se samo oni najodvažniji usuđivali, čak i na njegovo insistiranje, da ih pričaju pred njim.

Neprikosnoveni vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor, voli da se smeje i šali, pa čak i na svoj račun. Često je ugošćavao neke od najpopularnijih javnih ličnosti tog vremena i sa njima se šalio i lumpovao do duboko u noć.

Oni su nakon toga prepričavali anegdote, a česta tema su bili i politički vicevi koje je Tito, navodno, voleo da sluša.

O ovome je naročito govorio legendarni Velimir Bata Živojnović koji je Brozu bio omiljeni domaći glumac i od koga je, prema pričama, Tito tražio da mu priča viceve i istinu o onome šta narod govori.

Ipak, van Titovih rezidencija, vicevi o njemu bili su zabranjeni i kažnjivi. Mnogo je onih koji su “zaglavili” Goli otok ili neki drugi zloglasni zatvor samo zato što ih je neko čuo da pričaju “nepodobne” šale.

Zato su se one pričale u pola glasa, tiho i tajno i, naravno, samo u probranom društvu. Naročito popularan, ali i zloglasan, bio je ovaj vic:

– Šta bi bilo da “Galeb” potone?

-– Jugoslavija bi se spasila.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *