ZBOGOM LEGENDO: Poslednje Cunetove reči će vas rasplakati!

Otkako se pojavila na muzičkoj sceni, karijera Merime Njegomir bila je vezana za Predraga Gojkovića Cuneta. Debitovala je u takmičenju u kojem je Cune bio član žirija, a muzički znalci su joj tada prozvali „mali Cune”. Za „Alo!“ kaže da ju je vest o smrti dugogodišnjeg prijatelja veoma potresla.

– Bio mi je pevački uzor, a prvi put sam se pojavila na takmičenju u kojem je bio član žirija. Znate kako kažu, kada su bogovi davali talente, njemu su dali sve – kaže Merima i za „Alo!“ se priseća poslednjeg susreta sa legendom narodne muzike.

– Poslednji put smo se sreli u njegovoj kući. Oliver Njego i ja smo mu bili u poseti. Rekao mi je: „Dušo moja, pevaj mi, jer ja više ne mogu“. Otpevala sam mu njegovu pesmu „Golubice bela“, koju me je molio da snimim – kaže Merima i dodaje da ga je priznanje „Zlatni mikrofon“ koje je dobio od Radio Beograda vratilo u život.

– Napravili smo mu lep dan, koji ga je držao do kraja. Tada je bio prilično bolestan, u kolicima, nepokretan… Lela mi je rekla da ga je to toliko diglo, da je sa novom energijom nastavio da živi – podsetila se Merima trenutaka iz 2015.

Vest o smrti velikog prijatelja potpuno je skrhala Predraga Živkovića Tozovca.

– On je bio moj pobratim, a o njemu kao pevaču imam samo reči hvale. Veliki profesionalac, legenda narodne muzike, koji je divno pevao romanse. Otkako je doživeo udar, uvek sam bio u kontaktu sa njegovom suprugom, daj im, bože, svima snage da pobede ovaj bol i nastave dalje. Inače, Cune je poslednji javni nastup imao baš na mom velikom koncertu. Već tada je polako gubio snagu, ali mi je izašao u susret i otpevao pesmu „Ljubav mi srce mori“. Publika je aplaudirala – prisetio se veliki Cunetov prijatelj Predrag Živković Tozovac za „Alo!”.

Ana Bekuta oprostila se emotivnim rečima od pokojnog pevača i velikog prijatelja.

– Otišla je pevačka legenda, divan kolega i saradnik, moj učitelj. To kako je on pevao, majka više ne rađa – napisala je Ana Bekuta.

Glumac Dragan Vujkić Vujke, dugogodišnji porodični prijatelj muzičke legende, smogao je snage samo da kratko kaže:

– Drag i dobar čovek, nedostajaće svima. Naše prijateljstvo je deo naših života i voleo bih da tako i ostane – rekao nam je glumac, koji nikada nije krio da je u Cunetu video očinski autoritet. Vujke mu se odužio tako što mu je bio velika podrška nakon što je pevač 2013. doživeo moždani udar.

Vest o smrti pevača, kome je tiraž od 100.000 primeraka za pesmu „Kafu mi draga ispeci” doneo prvu „Zlatnu ploču“ na Balkanu, pogodila je i umetnike mlađe generacije. Tako je glumac Sergej Trifunović objavio Cunetovu fotografiju uz dirljiv post:

– Hvaliću se do kraja života da si mi pevao na uvo „Ljubav mi srce mori”, i onu verziju „Janičara” sa „majka htede nešto reći, ali ne zna turski…”, srpski Frenk Sinatra. I raskošniji glas od Sinatre, bez šale. Voleću te zauvek – napisao je Trufunović u statusu koji je objavio na Instagramu.

Od velikog srpskog muzičara oprostio se i kantautor Vlado Georgiev.

– Legenda si bio, legenda ćeš i ostati. Počivaj u miru i u carstvu nebeskom – napisao je crnogorski muzičar.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *