ŽELJKO IZLETEO SA DVA PIŠTOLJA I PUCAO NA POLICIJU: Arkanova majka pred njegovo hapšenje uradila jednu stvar koja je iznenadila i sam državni vrh!

„Sine, pazi“, viknula je majka Željka Ražnatovića Arkana kad je videla policajce koji su došli da hapse njenog sina.

Kako su prošli policajci koji su poslati po zadatku u ekskluzivnom intervjuu priča Dušan Stupar, nekadašnji prvi čovek Službe državne bezbednosti.

On je inače u prvom delu intervjua govorio o jezivim zverstvima JSO na čelu sa Miloradom Ulemekom Legijom – u toj Jedinici za specijalne operacije postojali su ljudi koji nisu mogli, a da ne ubijaju. Imaju potrebu da ubiju. Znam slučajeve kad su sa samurajskim mačem otkidali ljudima glave s leđa da vide koliko koraka može da naprave bez glave. A onda se klade da li će obezglavljeno telo napraviti pet, deset ili 15 koraka!

Kad smo pomenuli Legiju, moramo da pričamo i o Arkanu. Jeste li imali kontakt sa Ražnatovićem, da li ste sarađivali s obzirom na to da je i on radio za službu?

  • Arkan je za službu angažovan u vreme Staneta Dolanca. Znam za jedan događaj. Policajci su došli da ga hapse, njih dvojica, trojica. U kući je bila njegova majka, koja je, kad je videla policajce, viknula: „Sine, pazi“. On je izleteo sa dva pištolja i pucao na te policajce mecima u kojima je bila sačma. Dvojicu je ranio. Branko Kostić, tadašnji gradski sekretar, izdao je nalog policiji, oni ga jure, nađu i uhapse.

I interveniše vrh države?

  • Ujutru me pozove republički sekretar Svetomir Lalović da dođem. Stižem, a Kostić je već tamo. Kaže, zove nas Dolanc jer je ljut što smo uhapsili Arkana. Mi odlazimo kod Dolanca, a on poludeo. Onako mali i debeo skače, urla „pi*da vam materina, ne date mi da radim. Kako možete da uhapsite Arkana, a da ne pitate Saveznu službu“. Kostić mu na to odgovara: „Nemam šta koga da pitam, zakon je jasan, ko puca na policiju, njega hapsim“. Nismo imali boljeg stručnjaka za policiju, Kostić je pisao Zakon o policiji, sve je znao, bio je vrhunski pravnik.

Koje je akcije Arkan radio?

  • To se više-manje zna. Đurekoviće i one Šiptare što je pobio. Sve što je rađeno u to vreme. Ti najveći kriminalci, Arkan, Giška, to su sve deca oficira iz dobrih porodica, patriote parekselans. Krenuli su putem kriminala, nisi mogao da odvojiš patriotizam od kriminala.

Dolanc to sigurno nije mirno prihvatio?

  • Kaže Dolanc: „Znate li koje on zasluge ima u službi“. Na to mu Kostić odgovara da ga to ne interesuje, da će svakoga ko puca na policiju, pa bio to načelnik u saveznom SUP, uhapsiti. Ipak, Arkan je na kraju pušten. Sve republike su davale kadrove, bilo je politikanstva.
  • Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *