Zoran Živković: Naš kandidat za gradonačelnika je Vesna Rakić Vodinelić

Predsednik Nove stranke Zoran Živković danas nije želeo da komentariše odluku Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića da obustavi planove o izbornoj saradnji s Demokratskom strankom (DS), istakavši da je to njegov principijelan stav.

„Mislim da nije moje da komentarišem dešavanja u drugim političkim strankama i subjektima, i to je moj principijelan stav“, rekao je Živković agenciji Beta.

Upitan o stavu PSG sa aspekta učešća opozicije na predstojećim beogradskim izborima, bivši premijer Srbije je kratko odgovorio da je kandidat Nove za gradonačelnika Beograda Vesna Rakić Vodinelić.

Naveo je i da su uz Rakić Vodinelićeva za te izbore zaduženi i potpredsednici stranke Aleksandar Stanković i Mira Petrović i v. d. predsednika Gradskog odbora Aris Movsesijan.

PSG je saopštio juče da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac „javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

DS je potom saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima s bilo kim iz opozicije, pa ni s Jankovićem.

Dodala je da bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on tim saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje gradjane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

Beogradski izbori u redovnom terminu trebalo bi da budu održani u martu iduće godine, ali pojedini mediji najavljuju mogućnost da će, kao vanredni parlamentarni, biti raspisani u 2017.

Izvor: Beta

Foto: Medija Centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *