ZORANA MIHAJLOVIĆ: Rusija nam je u srcu, ali Evropa u glavi!

Vlada Srbije neće promeniti strateški pravac zemlje, a to je Evropska unija, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i dodala da svi koji vode zemlju treba jasnije da pokažu takvu politiku.

„Treba da izbegavamo situacije u kojima pre podne hoćemo u EU, a po podne sa Rusijom. Niko nama ne brani da sarađujemo sa Rusijom, niko nijednom Srbinu ne može da oduzme pravo da voli Rusiju i da nas natera da poništimo istoriju. Ali, vođenje države je racionalan posao, politika se vodi iz glave, a ne iz srca! Rusija će uvek biti u srcu, a glava kaže – Evropa i Zapad“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla i da Srbija želi kompromis o Kosovu, ne zato da bismo dobili nekakvu kartu za brži ulazak u EU, već zato što od rešenja ovog pitanja zavisi budućnost Srbije.

„Zamrznuti konflikt na Kosovu zamrznuće Srbiju, koja neće moći da se razvija. Neće rešenje da nam donesu ni Rusija ni Amerika, to moramo sami. Ili možemo da čekamo da nam nešto padne s neba sve dok i poslednji Srbin ne ode s Kosova“, rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *