ZVANIČNO: Toni Đerona je novi selektor reprezentacije Srbije!

Španski trener Toni Đerona imenovan je danas za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (UORSS) doneo je odluku o imenovanju Đerona.

Proslavljeni srpski reprezentativac Ratko Nikolić obavljaće funkciju tehničkog direktora, dok će koordinator mladjih reprezentativnih selekcija biti doktor Zoran Valdevit, šef kadetre za rukomet sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

Potpredsednik UO RSS Dragan Škrbić rekao je da novog selektora poznaje iz vremena dok je igrao u Barseloni, da je to ozbiljan stručnjak, profesor na Univerzitetu i da je bio deo Barselone 15 godina, od najmladjih kategorija do prvog tima. Naveo je da 47-godišnji trener ima iskustvo u radu sa svim selekcijama, a ne samo u vodjenju prvog tima.

„To je bila i naša ideja. Dosta imena koja su se pojavljivala imala su za cilj da obave EHF nedelju ili prvenstvo. Želimo drugačiji pristup. Jednom treba da presečemo i radimo na drugačijim osnovama. Prihvatio je ideju da radi na taj način. Ponudio je jasnu strukturu organizacije. Do sada nisam imao priliku da vidim ovakav plan i razmišljanje jednog kandidata“, naveo je on.

Škrbić je rekao da je u konkurenciji bilo nekoliko kandidata, stranih i domaćih koji žive u inostranstvu. On je dodao da sa novim selektorom nije razgovarano o pomoćnicima, ali da je ideja da bude okružen mladim srpskim trenerima koji bi mogli da budu selektori u budućnosti.

„Ovo nije prvi stranac na klupi reprezentacije, imali smo Vranješa, koji je švedska škola rukometa. Zašto Španac? Njihova škola rukometa već dominira godinama“, naveo je Škrbić.

Izvor: Espreso.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *