ADVOKAT OTKRIO: Karleuši prete 3 godine zatvora!

Pevačica Jelena Karleuša doživela je veliki stres kada su u javnost islivale gole fotografije na kojima se ona navodno nalazi, te je uputila niz uvreda i pretnji na račun Ognjena Vranješa koji stoji iza ovog skandala. Međutim, s obzirom na to da u naletu besa i očaja nije birala reči, pevačica bi zbog ovoga mogla da odgovara na sudu!

Naime, advokat Nebojša Perović je analizirao otvoreno pismo koje je Jelena Karleuša uputila Ognjenu Vranješu putem društvenih mreža, zbog pretnji koje je iznela.

Ona mu je poručila da treba da se ubije odmah, da će se sve zlo vratiti njegovoj porodici, da je završio svoje, te da više nigde neće zaigrati fudbal.

Međutim, kako je JK iznela ozbiljne pretnje fudbaleru, advokat Perović tvrdi da bi zbog toga mogla i krivično da odgovara.

– Rečenica gospođe Karleuše „Moj savet ti je da se ubiješ odmah“ eventualno može da sadrži navođenje drugog lica na samoubistvo, ali u slučaju da je ono pokušano ili izvršeno. Dakle, ukoliko gospodin Vranješ pokuša samoubistvo ili isto izvrši, što naravno neće učiniti, onda bi to moglo da bude krivično delo – objašnjava advokat i ističe da je sporna i rečenica u kojoj Karleuša kaže da će se „sve zlo vratiti njegovoj porodici“.

– To može da sadrži elemente krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, jer se može smatrati pretnjom. Potrebno je da se gospodin Vranješ i njegova porodica uplaše od ovoga, osete strah za svoju sigurnost, pa se onda može smatrati da je izvršeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Ukoliko se javnost uznemirila, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, jer tada tužilaštvo deluje po službenoj dužnosti, a može i na osnovu krivične prijave – zaključuje Perović.

Kako je Karleuša poručila fudbaleru da je „završio svoje“, to se, prema rečima advokata, takođe može smatrati ugrožavanjem sigurnosti. Međutim, zbog krivičnog dela uvrede Vranješ može da podnese privatnu tužbu protiv JK – navode beogradski mediji.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *