Agencija proverava odakle Tomislavu Nikoliću novac za „crkvu od milion evra“

Agencija za borbu protiv korupcije će u okviru praćenja imovine funkcionera, obaviti provere izgradnje crkve u Bajčetini čiji je ktitor predsednik Tomislav Nikolić, potvrdili su iz te agencije.

Osvećenje Crkve svetog Dimitrija u Bajčetini čiji je ktitor Nikolić otvorila je ponovo i pitanje od kog novca je finansirao izgradnju. Prilikom polaganja kamena temeljca za ovu crkvu, Nikolić je 2013. rekao da će crkvu izgraditi „sopstvenim sredstvima“.

Tokom više od tri godine gradnje, mediji su samo nagađali koliko koštaju radovi, pa se moglo pročitati da će Hram svetog Dimitrija biti podignut za milion evra, a da samo oslikavanje freski košta 350.000 evra. Prema poslednjem izveštaju o imovini koji je Nikolić dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije on nema ušteđevinu, a kao predsednik zarađuje 130.000 dinara mesečno.

Zadužbinu Nikolića, crkvu Svetog Dimitrija pre nekoliko dana osveštao je patrijarh Irinej, a prema pisanju nekih medija, na predlog vladike šumadijskog Jovana, u njoj će biti ženski manastir. Crkva je izgrađena u rodnom mestu Tomislava Nikolića u kom nema škole ni prodavnice, a u selu živi dvadesetak ljudi. Insajder

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *