AKO STE ZA VOLANOM: Ako načinite ovaj prekšaj IDETE PRAVO U ZATVOR, a kazna koju ćete platiti može biti MILIONSKA!

Saobraćajna policija će i ovog vikenda sprovoditi detaljnu kontrolu svih učesnika u saobraćaju. I dalje je veliki broj onih koji krše zakon, voze pod dejstvom alkohola i opijata i time ugrožavaju bezbednost svih ostalih ljudi koji se nalaze na ulicama Srbije.

Svakog vikenda za po 10 procenata povećava se broj onih koji voze pod dejstvom alkohola iako su velika opasnost i za svoj i za tuđe živote.

– Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola, platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara – rekao je za RTS Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Policija će i ove nedelje, naročito posle otvaranja tržnih centara, proveravati da li se vozi pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Kazna za preko dva promila alkohola vodi vas direktno u pritvor i gubite 12 poena.

SAOBRAĆAJAC PELJEŠIO PUTNIKE: Prilazio mahom STRANCIMA na autoputu Beograd-Niš i tražio EVRE!

Ovih dana nabavljeno je i pedeset novih vozila koja su u stanju da po otisku prsta provere vaš identitet tako da ne možete da izbegnete kaznu i ako tvrdite da nemate dokumenta.

– U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica odnosno na proveru vozila – kaže Boban Milinković iz MUP-a Srbije

 Iz MUP-a mole vozače da zbog sebe, ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, za volan sedaju odmorni, ne voze brzo i obavezno bez kapi alkohola.

(Glas javnosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *