ALBANCI POLUDELI: Napadaju Srbiju da stoji iza non-pejpera! Vljosa umešala i Rusiju

Priština — Vjosa Osmani izjavila da su svi „non pejperi“ i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je izvor u Srbiji.

„Svi oni ‘non pejperi’ koji imaju destabilizujuće ideje za naš region imaju samo jedan izvor: Srbiju. Pažljivo čitanje ovih ‘non pejpera’ i predstavljenih ideja (kao što su promena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila) jasno pokazuje ko je pravio nacrt ovih dokumenata“, napisala je ona na Fejsbuku.

Predsednica privremenih prištinskih institucija je dodala da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, „a zatim i dijaloga.

„Ovo je opasan i destabilizujući zahtev. Zato ne upadajmo u zamku. Verujemo u svoje saveznike, ali, pre svega, verujemo u sebe“, istakla je Osmani, ukazavši i na izvesnu povezanost Rusije u ovom slučaju.

Danas je, dodala je, dan kada se sećamo naših najdražih čiju sudbinu još ne znamo.

„Dok se naš bol za njima nastavlja, odgovor o sudbini nestalih nalazi se u Srbiji. Nikakav ‘non-pejper’, ne može promeniti naše prioritete, pa čak ni naše pravo na zahteve u odnosu na Srbiju. Rasvetljavanje sudbine nestalih, pravda i ratna odšteta“, napisala je Osmani na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

(Б92)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *