ANDRIJA MANDIĆ NAJAVIO: Krivične prijave zbog proterivanja niških naprednjaka iz Crne Gore

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je da će podneti prijave protiv gradonačelnika Nikšića i načelnika Centra bezbjednosti u tom gradu zbog, kako je rekao, brutalnog mešanja u izbore. Ujedno se i zahvalio grupi niških naprednjaka koje je policija Nikšića proterala iz tog grada i Crne Gore, a koji su stranci koju predvodi Mandić pomagali “oko baze podataka i unapređenju stranačke infrastrukture”, prenose Južne vesti.

Osmoro NIšlija je policija zatekla u apartmanima “Krsmanović”, a proterani su jer su navodno radili bez dozvole.

Za Mandića je, kako je pisao na Tviteru, to brutalno mešanje u izbore, a za to je optužio stranku predsednika Mila Đukanovića DPS.

Protjerivanjem naših prijatelja iz Srbije, koje je angažovala NSD da nam pomognu oko baza podataka, unapređenja stranačke infrastrukture i obuke stranačkih aktivista, samo je još jedna siledžijska akcija DPS i njihovih poslušnika iz represivnog aparata – pisao je Mandić.

Uz najavu krivičnih prijava protiv tamošnjeg gradonačelnika i načelnika policije, on se i lično i poimenice zahvalio proteranima.

Koristim ovu priliku da se zahvalim jednoj i drugoj Jeleni, Oliveri, Andrijani, Vuku, Nikoli, Vladimiru i Bojanu i da im se izvinim zbog neprijatnosti koju su im priredili gradonačelnik Nikšića i tamošnji šefovi policije – pisao je Mandić.

Na kraju je poručio Nikšićanima da posao nije završen i da će se u njihovom gradu rešavati budućnost Crne Gore na lokalnim izborima 14. marta.

Mandić je u Nišu poslednji put na javnom događaju viđen u maju 2019. na vojnoj paradi. Tada je sedeo u prvom redu, a sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom, i to samo dan nakon što je u Crnoj Gori osuđen za pokušaj terorizma 2016. godine. Tada je u susednoj državi bio uhapšen još jedan Nišlija, nekadašnji komandant Žandaremrije Bratislav Dikić. On je kasnije i osuđen na 8 godina zatvora.

Prema oceni analitičara ti izbori biće veliki test za opoziciju koja je pobedila na parlamentarnim izborima u avgustu, a imaju poseban naboj jer je Nikšić rodni grad Đukanovića, ali i sedište srpske parvoslavne crkve u Crnoj Gori, pišu, između ostalog, Južne vesti.

Policija Crne Gore je rekla da je bio plan da oni u ovoj zemlji ostanu do 10. februara, ali zašto su tamo išli, ko ih je poslao i šta su tačno radili za sada nije poznato.

Foto: M. Sekulović/Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *