BESPLATNO Danas i sutra pregledi i testovi bez zdravstvene knjižice

Pod sloganom „Za zdravo potomstvo“ u Domu Vojske Srbije u Beogradu danas je počeo 17. prolećni festival zdravlja.

U okviru festivala, danas i sutra, posetioci će moći bez zdravstvene knjižice i potpuno besplatno da provere svoje zdravlje – da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, urade ultrazvučni pregled karotidnih arterija, testiranje na depresiju, Alchajmerovu bolest.

Festival je otvorila ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Prof.dr Slavica Đukić Dejanović koja je ukazala na značaj preventivnih pregleda i da se danas o zdravlju razmišlja tek kada ga izgubimo.

Ona je naglasila da je festival prilika da se razgovara kako ostvariti zdravo potomstvo i da se stimulišu parovi da se odluče na rađanje što više beba.

Ministarka je podsetila na poražavajuću statistiku koja kaže da se svake godine u Srbiji rodi 9 beba na 1.000 stanovnika, a da umre 14 ljudi.

Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom.S.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *