BOMBA IZ PARIZA: Makron poslao poruku koja odlučuje dalju sudbinu Kosova!

Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona potvrđeno je danas za Radio Slobodna Evropa da ranije planirani sastanak u Parizu na kome je trebalo da se razgovara o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, neće biti održan.

Sastanak u Parizu koji je najavljen tokom sastanka u Berlinu krajem aprila, a na kojem je trebalo da se sastanu najviši predstavnici Srbije i Kosova u prisustvu Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, trebalo je da bude održan 1. jula.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u ranijoj izjavi je rekao da će samita u Parizu biti samo ako se Albanci budu ponašali odgovorno, što se neće desiti. Kako je rekao, Albanci zapravo dijalog ne žele, „već žele da svim u potpunosti upravljaju Amerikanci i niko više“.

U današnjem obraćanju posle sastanka sa predsednikom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom, on je rekao da je direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u Berlinu bio na pripremnom sastanku za eventualni sastanak u Parizu, te da je posle toga bio još izvesnije da tog samita neće ni biti.

Podsetimo, predsednik Vučić nalazi se u dvodnevnoj poseti Minsku tokom koje će se sastati i sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *