Bratu Duška Roganovića mesec dana pritvora

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana državljaninu Crne Gore Vladimiru Roganoviću (31) koji je pre dva dana uhapšen u Beogradu zbog lažnih dokumenata.

Roganović je, prema pisanju crnogorskih medija, jedan od glavnih pripadnika „kavačkog klana“ na čijem razbijanju policija radi duže vreme.

U Beogradu mu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva kao i bojazni da će ponoviti krivično delo, rekla je portparol suda Ivana Ramić.

Roganović je pre dva dana po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja U trenutku hapšenja kod sebe je, kako su preneli mediji, imao lažnu ličnu kartu, uverenje o državljanstvu i krštenicu. U policijskoj stanici na Zvezdari je navodno nameravao da ta dokumenta preda da bi na ime mladića – čija je lična karta, dobio srpski pasoš i biometrijsku ličnu kartu, ali je u tome osujećen.

Vladimir je inače brat, Duška Roganovića čiji je automobil 25. aprila u Herceg Novom dignut u vazduh. On je u eksploziji, kako pišu mediji, ostao bez obje noge, ali je preživeo napad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *