Čelični gospodin Mali! ZAVODI RED!

Afera saznaje

SINIŠA MALI ZAVODI RED: SMENJUJE U MINISTARVU, KAŽNJAVA ZBOG KAŠNJENJA NA POSAO!

Čelični gospodin Mali!

 

Novi ministar promeniće većinu dosadašnjih državnih sekretara, pomoćnika ministra, direktora uprava

Novi ministar finsije Siniša Mali zavodi red u svom resoru, pa će tako većina dosadašnjih funkcionera iz ministartva finasije biti promenjeni, saznaje Afera.

Kako otkriva dobro obavešten izvor našeg lista osim smena dosadašnjih funkcionera u ministartvu finasija, svim zaposlenima koji ubuduće budu kasnili na posao biće smanjivanje plate.

-Mali je rešen da uvede red, rad i disciplinu u ministarvu finansije na čijem je čelu od pre nekoliko dana. Novi ministar promeniće većinu dosadašnjih državnih sekretara, pomoćnika ministra, direktora uprava, a svi radnici ministartva finasija koji budu kasnili na posao biće kažnjivani sa umanjenjem plate, ukoliko i to ne urodi plodom i nastave da na posao dolaze kad žele, a ne kada im je radno vreme dobiće otkaz, pojašnjava sagovornik Afere.

On navodi da je bivši gradonačelnik Beograda i novi ministar finasija Siniša Mali nekoliko proteklih dana na posao došao prvi, te da kada su mu trebali neki od zaposlenih nije ih bilo na svojim radnim mestima.

-Mali je tražio par zaposlenih kako bi mu pomogli oko posla, međutim niko od njih još nije bio došao na posao. Onda je otišao do kancelarije u kojoj je knjiga u koju se zaposleni u ministartvu upisuju kad dolaze i kad odlaze s posla, nakon čega je doneo odluku da će ubuduće svi koji ne dolaze na posao na vreme biti kažnjivani, otkriva detalje naš izvor.

Prema rečima sagovornika Afere bivšeg ministra finasija Dušana Vujovića nije zanimalo, niti je vodio računa kada mu i ko od zaposlenih u ministartvu dolazi na posao, pa je tako, tvrdi naš izvor, i sam Vujović dolazio i odlazio kada je on hteo.

-Kod Malog tako neće moći, on je rešen da zavede red u svom resoru, kao što je to bilo u njegovom kabinetu dok je bio gradonačelnik Beograda. Postoji mogućnost da neke svoje saradnike iz kabineta gradonačelnika sada prebaci u ministarvo finasija, zaključuje izvor Afere.

Pored ovih promena u svom ministarvu, koje Afera ekskluzivno otkriva, novi ministar finasija Siniša Mali najaiovio je kraj reforme javne administracije. Ali i definisanje platnih razreda i koeficijenata za zaposlene u javnom sektoru, planira se za narednu ili 2021. godinu.

Osim toga, prema rečima Siniše Malog biće ukinut Zakon o umanjenju penzija, a već tokom decembra ili januara uslediće povećanje penzija i plata.

S.R.

 

SINIŠA MALI SMANJIO SEBI PLATU

Siniša Mali imaće manju platu nego do sada. Naime, on je kao gradonačelnik Beograda mesečno primao 107.046, dok će sada kao ministar finasija primate oko  93.800 dinara.

 

ZBOG OBAVEZA NEMA VREMENA ZA TENIS

Zbog novog posla Siniša Mali manje vremena ima za svoj omiljeni sport – tenis, koji obožava zbog čega se trudi da

ga upražnjava maker tokom vikenda.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *