CRNA GORA I SRBIJA ZARATILE: Proteruju se ambasadori, Krivokapić rekao sledeće…

U subotu je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen personom non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Iz resora odlazećeg crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića saopšteno je da je ambasador Božović proglašen nepoželjnim sa obrazloženjem da je u petak, kako navode, nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda.

Time je, smatraju, srpski diplomata još jednom na „najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“.

Nakon ovakvog diplomatskog skandala, država Srbija je odmah reagovala reciprocitetnom merom prema crnogorskom ambasadoru Tarzanu Miloševiću, a za danas je zakazan hitan sastanak državnog vrha Srbije o ovoj situaciji.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić oglasio se na Twitter-u i izrazio žaljenje zbog akta protiv Srbije, donetog od strane odlazećeg režima.

„Žalim zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela“, naveo je Krivokapić i potop dodao:

„Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera“, napisao je na Twitter-u.

(Mondo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *