Dačić oštro odbrusio Čedi!

Lider LDP Čedomir Jovanović zatražio je juče od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da momentalno stave tačku na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegove navode o podeli Kosova i da mu „stave flaster na usta“.

Dačić mu na to nije ostao dužan, poručivši mu da je i tako jači od njega.

– Tako on vidi dijalog. Ja sam jači s flasterom preko usana nego on sa megafonom. Izvinjavam se što sam mu omeo letovanje na hrvatskim ostrvima, a mislio je da je sve već gotovo, da priznajemo Kosovo – rekao je Dačić za Kurir.
Prethodno je Jovanović kazao:

– LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi „flaster na usta“ i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku.
Jovanović je kazao da je besmisleno verovati u dijalog i dogovor koji je neophodan dok Dačić „dobošari“ o podeli Kosova kao u najbolja vremena Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića:

– Svaki put je to krvavo politikantstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u živo blato, i svaki put bi Dačić podvio rep, izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da vise, Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012.

Izvor: Kurir

Foto: Jutjub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *