DIJANA I JOVIČIĆ REKETIRALI: milion evra završilo kod AKTUELNOG MINISTRA

Dijana Hrkalović terala Jovičića na kriminal

Novac koji je tako stekao morao je da daje na ruke jednom doskorašnjem državnom sekretaru

Aleksandar Jovičić (34), predsednik beogradske opštine Palilula i član Pred- sedništva Srpske napredne stranke, koji je nedavno uhapšen zbog muljanja sa gradnjom na Paliluli, radio je direktno po nagovoru Dijane Hrkalović, saznaje Objektiv od izvora bliskog istrazi. Novac koji je tako stekao morao je da daje na ruke jednom doskorašnjem državnom sekretaru, kao i jednom visokom gradskom funkcioneru. Tu lovu su onda ova dvojica odnosila aktuelnom ministru, koji se na taj način dočepao najmanje milion evra.

Izvor Objektiva blizak istrazi tvrdi da je Hrkalovićeva, inače bivša devojka uhapšenog Jovičića, njega i primorala da se uključi u malverzacije.

– Jovičićev izbor za predsednika Opštine Palilula nimalo nije obradovao određeni krug unutar naprednjaka, a kome je Hrkalovićeva naklonjena. Štaviše, bili su izričito protiv toga jer Jovičić tada nije bio ni u kakvim dilovima. Čim je postao predsednik Opštine, Hrkalovićeva je došla kod njega u kabinet sa zahtevom da mora da sarađuje sa Danilom Bašićem, istaknutim članom Demokratske stranke, koji je nekada i sam bio na čelu Opštine Palilula. Novac do kog bi dolazio na osnovu raznih privatnih dilova navodno ide za stranku. Kako je rekla, i on, misleći na Jovičića, mora da bude deo porodice – navodi naš izvor.

NIJE HTEO…

Jovičić na to u prvi mah nije hteo da pristane.

– Dijana je ozbiljan igrač. Ona jednom lepo kaže, a onda se hvata za razne stvari, kojima preti i ucenjuje. Iz straha za svoju i bezbednost svojih najbližih, Jovičić je te 2016. podlegao Dijaninim ucenama. On je čak pre toga zakazao i sastanak kod predsednika stranke Aleksandra Vučića kako bi ga o tome i obavestio. Međutim, Hrkalovićeva ga je odmah nakon tog zakazanog sastanka pozvala i rekla mu da se ne igra. A to je mogla samo da sazna prisluškivanjem, da li Jovičića ili Vučića, ali svakako jedino na taj način – navodi sagovornik Objektiva.

NASTAVAK OVE PRIČE I MNOGE DRUGE AKTULENOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 22. JUN

Foto: Objektiv.rs

Objektiv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *