Direktorka “Laze” i njena pomoćnica TRGUJU LEKOVIMA NA VELIKO!

ZELJONKA &,,PRENNO LIFE’’: Farmako-afera Ivane Stašević Karličić – ljudi, evo dokazi!

 

Direktorka “Laze” i njena pomoćnica

TRGUJU LEKOVIMA NA VELIKO!

 

Kako direktorka jedne zdravstvene ustanove može da bude i suvlasnica firme za trgovinu farmaceutskim prozvodima, a njena pomoćnica u bolnici direktorka te private firme

 

Afera je na uvid imala celokupnu dokumentaciju iz koje proizilazi da su Bojana Smiljkovi i  Ivana Stašević Karličić privatnu firmu za trgovinu farmaceutskih proizvoda na veliko registrovale u aprilu 2016. godine, od tada do 18.01. 2018. Stašević Karličić je bila suvlasnica, a Smiljkovićeva direktorka

 

Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ bila je suvlasnik firme za trgovinu farmaceutskim prozvodima na veliko, otkriva ekskluzivno Afera.

Direktorka te privatne firme u kojoj je Stašević Karličić bila suvlasnica a koja se prema zvaničnoj šifri delatnosti pod kojom je registrovana bavi trgovinom farmaceutskih proizvoda na veliko je Bojana Smiljković. Inače, osoba koju je Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ po dolasku na tu javnu funkciju zaposlila i postavila za njenu pomoćnicu i desnu ruku!

-Ivana Stašević Karličić je za v.d. direktora Klinike postavljena u avgustu prošle godine, a tek u januaru ove godine zvanično je prestala da bude suvlasnica privatne firme ,,Prenno Life’’. Navedena firma registrovana je za trgovinu farmaceutskih proizvoda na veliko, a direktorka te firme je Bojana Smiljković, dok je Ivana Stašević Karličić do 18. januara ove godine bila suvlasnica firme sa udelom od 50 odsto, otkriva dobro obavešteni izvor Afere iz vrha bolnice ,,Laza Lazarević’’.

Afera je na uvid imala celokupnu dokumentaciju iz koje proizilazi da su Bojana Smiljkovi i  Ivana Stašević Karličić privatnu firmu za trgovinu farmaceutskih proizvoda na veliko registrovale u aprilu 2016. godine, od tada do 18.01. 2018. Stašević Karličić je bila suvlasnica, a Smiljkovićeva direktorka.

Izvor Afere iz vrha Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ objašnjava nam da je ovo još jedan u nizu skandala ogromnih razmera iz ove nekada ugledne Klinike, koji naš list eksluzivno prvi razotkriva.

-Bojana nije ni radila kod nas, dovela ju je Ivana Stašević Karličić na mesto pomoćnika direktora. Pri čemu je ustanova već imala nekoliko ekonomista. Pritom, postavlja se pitanje kako direktorka jedne zdravstvene ustanove može da bude i suvlasnica firme za trgovinu farmaceutskim prozvodima, objašnjava naš sagovornik iz vrha Klinike.

Na mesto pomoćnika direktora za nemedicinske poslove Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ postavila Bojanu Smiljković, inače suprugu funkcionera SPS-a, koja je upošljena na ugovor o radu na određeno vreme, Bojana koja je trenutno paralelno uz funkciju pomoćnika direktora na Klinici i direktorka firme za trgovinu farmaceutskim prozvodima čiji je Ivana Stašević Karličić bila suvlasnik zapošljena je pod čudnim okolnostima.

-Kabinet ministra zdravlja je dao saglasnost da Klinika uposli diplomiranog ekonomistu, ali uz obavezu da VD direktora pribavi saglasnost od „Komisije za kadrovska pitanja“ koja je osnovana pri Ministarstvu zdravlja, sa ciljem da se transparentno i racionalno postupa kod zapošljavanja nemedicinskih radnika u resoru Ministarstva zdravlja. Nije poznato da je VD direktora tražila pomenutu saglasnost, a mesto pomoćnika je poverila osobi koja radi na određeno vreme do šest mesec, i što nije ranije bila praksa. U Klinici je pre dolaska Bojane Smiljković postojalo nekoliko zapolsenih, sa istom kvalifikacijom, priča naš izvor iz uprave Klinike.

Kako Afera saznaje, kao dokaz o stečenom obrazovanju donela je diplomu sa fakulteta u Bugarskoj, nije poznato da li je diploma nostrifikovana. Inače, kako tvrdi iuvor Afere, svekar pomenute doktorke i direktorke je bio ambasador SRJ u Bugarskoj .

Prema saznanjima Afere jedan od preparata koji firma ,,Prenno Life’’ čiji je direktor Bojana Smiljković, a do nedavni suvlasnik Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ prodaje mast Zeljonka.

Postavlja se pitanje, da li ovaj lek Smiljkovićeva i Stašević Karličić prodaju i pacijentima u Lazi kao i da li i koje lekove još prodaje firma ,,Prenno Life’’ s obzirom da je zvanično registrovana za proizvodnju farmaceutskih proizvoda na veliko, međutim to nismo uspeli da saznamo jer direktorka Klinike ,,Laza Lazarević’’ nije odgovorila na naša uredno dostavljena pitanja.

Privatna firma Bojane Smiljković i Ivane Stašević Karličić menjala je sedište pa je tako sa Aferi poznate adrese na Paliluli prešla u sami centar Beograda u ulici Dečanska 12, opština Stari grad. Firma ima samo jednog zapolsenog, a na pomenutoj adresi je bilo nemoguće pronaći je.

Mesto suvlasnika firme za trgovinu farmaceutskim prozvodima na veliko nakon nedavnog odlaska sa te funkcije Ivane Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’ nasledila je izvesna Ivana Terzić.

 E.A.

STAŠEVIĆ KARLIČIĆ OSTALA BEZ KOMENTARA NA NAJNOVIJU AFERU

U želji da na najnoviju aferu iz Laze čujemo i drugu stranu, odnosno Ivanu Stašević Karličić, kontaktirali smo je, ali nam je ona poručila da joj pitanja dostavimo na imejl. Iako smo pitanja uredno poslali kako na službeni tako i na njen privatni imejl Stačević Karličić do datog roka nije ništa odgovrila.

 

 

MINISTAR UPOZNAT, ČITA AFERU I PRATI SITUACIJU!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije odgovorio na sms poruku nedeljnika Afera sa konkretnim pitanjem da li će Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević’’  biti smenjena sa te funkcije, ali je kako saznajemo obavešten o stanju u Klinici i redovno čita Aferu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *