ĐOKOVIĆ DANAS DOBIO LOŠE VESTI U PARIZU Preminuo čovek kog je obožavao

Novak Đoković naš najbolji teniser sveta takmiči se trenutno na Rolan Garosu, gde su ga i sačekale loše vesti o smrti publiciste Jovana Deretića.

Đoković je neretko govorio inspirisan Deretićevim radom, poslednji put se prošle godine pohvalio kako proučava alternativnu verziju srpske istorije.

Tom prilikom Novak se pohvalio da proučava dela čiji je autor bio Deretić.

Novak sa knjigom Jovana Deretića
Novak sa knjigom Jovana Deretića

– Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske istorije. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi…

– Nebeski narod – uskočila je Jelena.

– Ne, nego da smo došli sa Kavkaza u 7. veku na balkansko područje, nego da smo starosedeoci. Čitam knjige Deretića, evo da pokažemo i koja je i pozdravimo gospodina Deretića – pokazao je Nole.

Jelena je u međuvremenu prekinula Novakovo izlaganje, a potom su imali zanimljiv dijalog o Kosovskom boju, da bi se Đoković vratio sa knjigom Jovana Deretića u rukama.

– Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao.Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svesni da je istina negde između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim. Mene čitanja gospodina Deretića, Vidojevića i Damjanovića jako inspirišu. Ona izreka da smo nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Ja težim kao tome da smo starosedeoci, ima dosta dokaza. Veliki pozdrav za sve one koji se bore za istinu, jasan je bio Novak.

Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *