DOBIO METAK U ČELO ZBOG MILION EVRA: Iza jezivog ubistva Novopazarca krije se filmska priča!

Bajazit B. (25), osumnjičen za ubistvo Bejta Krlića (51) ispred restorana „Dar“ u Novom Pazaru, branio se ćutanjem pred istražnim sudijom i tužiocem. Iako je odbio da govori o zločinu, istražitelji i dalje veruju da je motiv napada svađa zbog milion evra ukradenih u Nemačkoj pre dve godine. Nezvanično, kompletan plen sakrio je upravo ubijeni Krlić.

Posle saslušanja, njemu je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, novopazarska policija pokušava da rekonstruiše ubistvo i događaje koji su mu prethodili, ali uporedo proverava i poslovanje žrtve, osumnjičenog i drugih ljudi povezanih sa njima. Prema informacijama koje se šire gradom, novac iz pljačke poštanskog vozila u Minhenu bio je kod ubijenog Krlića.

Novopazarac Rijad Krlić, sinovac ubijenog Bejta Krlića, 2017. godine je sa saučesnikom ukrao novac iz poštanskih kola u Minhenu. Rijad je uhapšen u Mađarskoj i trenutno je u nemačkom zatvoru. Rijadov pomagač R. B., inače rođeni Bajazitov brat, takođe je iza rešetaka. Na robiji su, nezvanično, i roditelji osumnjičenog za ubistvo, ali nije jasno koja je bila njihova uloga u pljački. U međuvremenu, sudbina nestalog novca je, uprkos svim naporima da se pronađe, i dalje nepoznata.

Pre zločina, u restoranu „Dar“ sa ubijenim Bejtom je sedeo njegov drugi sinovac, Rijadov rođeni brat. Sa njima je bio i ubica Bajazit B. Ne zna se zašto su se sastali i o čemu su razgovarali. Ipak, izvori bliski istrazi tvrde da je među njima i ranije bilo netrpeljivosti.

  • U jednom trenutku svi su izašli iz kafane, a posle kraće svađe Bajazit B. je potegao pištolj i u Bejta Krlića ispalio jedan metak, kojim ga je na licu mesta usmrtio – kaže izvor iz MUP.

Mada se u Novom Pazaru pojavila i verzija da je do svađe i potezanja oružja došlo zbog nekih dugovanja ubijenog Bejta Krlića prema ubici Bajazitu B., gotovo je sigurno da je glavni uzrok sukoba bio novac ukraden u Minhenu, pišu Novosti.

Te pare su najverovatnije negde u Novom Pazaru i „čekaju“ da Rijad Krlić i njegov pomagač izađu iz nemačkog zatvora, podele ih i počnu da ih troše. Oni se nadaju relativno brzom „otpustu“, jer tokom pljačke nisu bili naoružani, nisu primenili silu i nikoga nisu povredeli, što im je prema nemačkim zakonima olakšavajuća okolnost.

Ipak, nejasno je da li će novac uopšte moći da nađu, sada kada je Bejto mrtav.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *