DOMAĆINSKI! Viki Miljković: Slavimo Uskrs na livadi i okrećemo ražanj

Viki Miljković, pevačica i članica žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda”, Uskrs slavi u krugu porodice, a u farbanju jaja i spremanju kulinarskih đakonija joj pomažu suprug Dragan Tašković Taške i sin Andrej.

Kako se kucanju jaja najviše raduje njen desetogodišnji naslednik, pevačica priznaje da je sve podređeno njegovim željama.

– Mi se uvek pridržavamo tradicionalnih običaja, onih starih. S tim što je normlano da svaka generacija unosi neke novine. Moja majka je farbala jaja samo u nekoliko boja i tako godinama. Danas i ja volim da imam jednu korpu sa tako ukrašenim jajima, ali i da unesem i neke modernije varijante. Volim da uradim dekupaž, da ih oslikamo flomasterima i ukrasimo nekim novim metodama. Uskrs uvek slavimo u krugu porodice i to je za mene jedan od najlepših dana u godini. Naravno, uz Božić, slavu i dan kada sam rodila Andreja, Uskrs mi uvek vrati neke stare emocije i uspomene. To će, dok sam živa, biti moji najsrećniji dani u životu – kaže Viki, koja sa suprugom i sinom putuje u rodni grad da proslavi Uskrs.

– Svake godine smo kod moje porodice u Nišu. Izađemo na livadu, pečemo roštilj i okrećemo ražanj. Spremi se mnogo hrane, a pošto moj sin obožava kolače, uvek imamo mnogo slatkiša. Bude sve onako kako običaji nalažu – kaže pevačica, koja prednost u tucanju jajima daje sinu.

– Andrej uvek pobeđuje. On ima svoja mala, specifična jaja kojima sve pobedi. Ne smem da odajem njegovu tajnu, ali već nekoliko godina on pobeđuje. Svakako, to su prava jaja, nisu drvena, tako da nema varanja. Od ujutru do uveče on se kuca sa svima nama, a onda kada više nema s kim da se kuca, ode pa malo udara jajima u banderu, pa u sto, i tako sve dok ne izlupa sva – objašnjava Viki, koja se za Uskrs pomoli za blagostanje svoje porodice.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *