DVA METKA U POTILJAK, JEDAN U SLEPOOČNICI: Arkan je za Cecu bio besmrtan, a samo jedna stvar joj je prošla kroz glavu kada je čula pucnjavu!

Poslednja zvanična zajednička slika Željka Ražnatovića Arkana i Svetlane Cece Ražnatović snimljena je 12. januara 2000. godine, gde ih je Minimaks ugostio u svojoj emisiji. Tri dana kasnije, u subotu 15. januara, Srbijom je odjeknula vest da je Željko Ražnatović Arkan ubijen u hotelu „Interkontinental“.

Na njega je izvršen atentat oko 17 časova, dok je sedeo u holu hotela sa prijateljima. Ceca se sa sestrom Lidijom nalazila u svom butiku „La Frans“, udaljenom pedesetak metara.

„Tek što sam ušla u naš butik, čula se pucnjava. Odmah mi je prošlo kroz glavu: „Ko ga toliko iznervira?“ Jer on je za mene bio besmrtan. Ostavila sam ga nasmejanog, šalio se sa svojim prijateljima. Ali, kada više nisam čula njegov glas, postala sam svesna da se desilo najgore. Potrčala sam, podigla ga uz pomoć sestre Lidije i Zvonka, koji je pucao na ubicu, i strpala u kola. Pokušala sam da ga spasem, ali kada sam mu videla rane, znala sam da je gotovo. Dva metka u potiljak i jedan u slepoočnicu“, otkrila je Ceca kasnije.

„Nije se odvajala od supruga ni za tren u operacionoj sali, ali spasa nije bilo. Željko joj je umro na rukama, a ona je pala u nesvest. Lekari su joj dali infuziju kako bi bila u stanju da se pridigne“, pisale su Vesti iz Frankfurta. Željko Ražnatović Arkan ubijen je u 48. godini, a Ceca je sa nepunih 27 postala udovica. Arkanovoj sahrani 20. januara 2000. godine na Novom groblju u Beogradu prisustvovalo je oko deset hiljada ljudi.

Podsetimo, Željko Ražnatović ubijen je 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 sati, u beogradskom hotelu „Interkontinental“. Zajedno sa Arkanom ubijeni su i njegovi prijatelji koji su sa njim bili u društvu, bivši radnici Saveznog SUP pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG.

Napadači su Ražnatovića upucali sa tri hica u glavu. Napadači Milan Đurišić, Dragan Nikolić i Dobrosav Gavrić ubrzo su uhapšeni. Do danas, međutim, ostaje misterija ko su bili nalogodavci Arkanovog ubistva.

Dobrosav Gavrić pušten je iz pritvora neposredno pre izricanja presude, na kojem se nije pojavio. Od tada je najtraženiji srpski begunac.

Uhapšen je krajem 2011. u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić do danas nije izručen Srbiji, iako su naše vlasti to zatražile. Policajac iz Loznice se, međutim, najpre pravnim sredstvima borio protiv ekstradicije, a potom je podneo i zahtev za politički azil u Južnoafričkoj Republici.

Izvor: Kurir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *