Eksplozije u čačanskoj “Slobodi” podmetnula MAFIJA? Oglasio se i predsednik Vučić (FOTO)

Zanimljivo je da se poslednja eksplozija dogodila u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija

Eksplozija u fabrici „Sloboda” koja je potresla građane Čačka, a čitavu Srbiju navela na razmišljanje o uzrocima, deo je diverzionog plana pripadnika organizovanog kriminala u cilju izaziva- nja opšteg haosa u zemlji, nastao kao odmazda zbog rešenosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se žestoko obračuna sa mafijom.

Da je sabotaža najrealniji razlog sumnjive eksplozije u krugu čačanske namenske fabrike, potvrđuju sagovornici Objektiva, dok je i sam predsednik ukazao na izvesnu nelogičnost u vezi sa ovim događajem prilično čudna.

– Ima jedna stvar koja je čudna. Zanimljivo je da se poslednja eksplozija dogodila u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija – rekao je Vučić, pa najavio istragu u više pravaca:Možda vas zanima

‒ Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloge mogućeg požara i eksplozija i nema sumnje da će biti postavljeno pitanje subjektivne i objektivne odgovornosti, u svakom smislu, i upravljanja u kompaniji, a ako se dokaže i nešto drugo, onda i u krivično-pravnom smislu.

DIVERZIJA REALNI SCENARIO

Analizirajući šta bi sve moglo da bude u opticaju kao uzrok poslednjih detonacija zbog kojih je iz predostrožnosti evakuisano oko 150 domaćinstava naseljenih oko fabričkog kruga, penzionisanom potpukovniku KOS Ljubanu Karanu ovo najviše „miriše” na sabotažu. Inače, od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike preksinoć su lakše povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

‒ Uzimajući u obzir vreme u kome živimo i pritiske koji dolaze iz raznih centara moći, diverzija može biti realni scenario ovih nemilih događaja. U toku je širok zahvat obračuna sa organizovanim kriminalom, čiji se predstavnici neće tek tako predati i treba očekivati neke njihove reakcije, poput ovakve, koje nam se nimalo neće dopasti – tvrdi Karan.

Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink
Foto: Pink

 POGLEDAJTE GALERIJU

Na pitanje zbog čega bi to neko uradio, naš sagovornik kaže:

‒ Cilj izazivanja opšte nebezbednosti i destabilizacije Srbije uvek može da bude želja pojedinih struktura koje stalno imaju tendenciju ka izazivanju haosa u državi. Treba sačekati detaljnu istragu, a posebno videti šta je predsednik mislio kad je rekao da tu nešto ima čudno.

Piše: OBJEKTIV.RS /GORAN MITROVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *