Evo šta je Mira Marković poručila Srbiji posle ukidanja presude!

Nakon što je ukinuta prvostepena presuda kojom je Mira Marković bila osuđena na godinu dana zatvora, supruga pokojnog Slobodana Miloševića rešila je da se oglasi po tom pitanju.

Supruga pokojnog Slobodana Miloševića Mirjana Mira Marković prokomentarisala je ukidanje prvostepene presude kojom je bila osuđena na godinu dana zatvora.

Ona je kratko rekla:

– Nisam ni ranije komentarisala presude, neću ni sad. Mogu samo da kažem da pravda uvek pobedi.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na Vladinu komisiju za nezakonito dodeli državni stan dadilji njenog unuka.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu i otklone sve nelogičnosti iz presude i povrede krivičnog postupka.

Ukinutom presudom, nekadašnja sekretarka Vlade Srbije Živka Cica Knežević bila je osuđena na godinu i po dana zatvora, a tadašnji direktor Diposa Miloš Lončar na godinu dana zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a Markovićeva jer ih je podstrekivala na izvršenje tog dela.

Ova ukinuta presuda bila im je izrečena posle skoro 15 godina od pokretanja krivičnog postupka, koji će sada da se nastavi ponovnim prvostepenim suđenjem.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *