F4 Evrolige doneo Beogradu 20 miliona evra!

Tokom Fajnal-fora košarkaške Evrolige u Beogradu je bilo oko 15.000 turista, a ukupno je zarađeno oko 20 milona evra, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vsić je dodao da je među turistima bilo i onih koji nisu česti gosti u našoj zemlji, poput Litvanaca i Španaca.

Vesić je za Tanjug rekao da je politika Grada Beograda da svake godine organizuje po jedno veliko sportsko takmičenje iz nekoliko razloga, a jedan od njih je što na takva takmičenja dolazi veliki broj turista i ostvaruje se zarada.

„Drugi razlog je što se tako radi na imidžu grada jer se sva sportska takmičenja prenose na velikom broju televizija, emituju se spotovi o Beogradu i mi na taj način privlačimo nove turiste. Osim toga, strani investitori vide da je Beograd grad sporta, grad u kome se dešavaju lepe stvari, a to može da utiče na njihovu odluku da li će investirati u Beograd“, rekao je Vesić.

Organizovanjem ovakvih takmičenja poboljšava se i sportska infrastruktura u Beogradu, istakao je on i kao primer naveo da je za ovaj Fajnal for uradjena medijska kocka u areni koja ranije nije postojala.

„Bilo je i više turista, ali 15.000 je ono što znamo zvanično. Tih 15.000 turista su u proseku imali tri noćenja u Beogradu odnosno četiri dana. To je 60.000 dana, a ako znamo da jedan turista u Beogradu dnevno troši oko 300 evra, računajući i hotel i sve ostalo, to znači da je ostvarena čista zarada od 18 miliona evra“, rekao je Vesić.

Navodeći Grad zaradio milion evra na ložama i da je bilo još dodatne zarade, on je dodao da je ukupno zarađeno oko 20 miliona evra.

„Ta zarada nije zarada samo za budžet Grada. To je prihod za ekonomiju grada, a to znači da su pare dobili hoteli, restorani, šoping molovi, ljudi koji drže prodavnice…svi koji nešto privređuju u Beogradu su osetili dolazak velikog broja turista“, rekao je Vesić i istakao da su u petak i subotu svi restorani u Skadarliji imali rekordnu posećenost.

„Presrećni smo sa ovim događajem, pokazali smo se kao odlični domaćini i zbog toga smo i doneli odluku da se kandidujemo za završnicu košarkaške Evrolige 2020. godine i da zatražimo od Evrolige da dobijemo ugovor na tri godine“, dodao je gradski menadžer.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *