„FAJZER-SRBISTAN“ TURA ZA 799 EVRA Turska agencija organizuje putovanja za vakcinaciju u Srbiji, iz Vlade Srbije javljaju da je prevara

Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji. Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je za Telegraf potvrđeno u Vladi Srbije – reč je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju Fajzer- Biontek i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla, prenosi Telegraf.rs.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cena za turu za Srbiju, za vakcinaciju italijanskih građana Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra.

U sklopu ovog aranžmana dobija se smeštaj u Hotelu sa 4 zvezdice, transport, dve doze Fajzera i prevođenje sertifikata o vakcinaciji.https://pulsembed.eu/p2em/-GMzlIp4c/

Ono što je interesantno, jedna od tura za Turske građane se organizuje u vreme Bajrama, i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra. Za ovu cenu se dobijaju dva putovanja u Beograd u razmaku od 21 dan, prvi put zbog prve doze vakcine između 23.-25. aprila i drugi put zbog druge doze vakcine između 14. i 16. maja. Oba puta je organizovan smeštaj u hotelu od četiri zvezdice, transport i prevođenje sertifikata na Turski.https://pulsembed.eu/p2em/GDn-SnUfe/

U Srbiji su da, podsetimo, trenutno dostupne četiri vakcine – kineska Sinofarm, američko- nemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.

Moderna u Srbiju, prema poslednjim informacijama, treba da stigne tek u poslednjem kvartalu ove godine, što navodi na zaključak da se radi o mogućoj prevari.

Na društvenim mrežama ove ture dele Turci, ali i naši državljani koji se pitaju o čemu je reč, i koji se nadaju da je zaista reč o šali na internetu.https://pulsembed.eu/p2em/aLZczlIJdK/

Novinari „Blica“ su pokušali da stupe u kontakt sa agencijom, ali se na navedeni broj niko nije javio, niti odgovorio na poruke.

Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciju regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u našoj zemlji prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala pre dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojednim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *