GENERAL LAZAREVIĆ: Bio sam i ostao vojnik!

Bivši general Vladimir Lazarević koji je izdržao kaznu zatvora na koju ga je osudio Haški tribunal zbog ratnog zločina na Kosovu, izjavio je da nije političar.

Kako je rekao, on je bio i ostao vojnik, te ne vidi kome smeta njegovo pojavljivanje u javnosti.

On je za beogradski list „Politika“ izjavio da nije tajna da se odbrana Srbije tokom bombardovanja NATO 1999. godine izučava u svetu, čak i u jedinicama NATO-a, i da se pita zašto i u Srbiji vojska, akademci i starešine ne bi čuli njegova iskustva.

– Ovde je reč o čistoj struci, o mojim i iskustvima mojih saoboraca, za koje postoji veliko interesovanje i u Srbiji i van naše zemlje – rekao je Lazarević komentarišući svoje predavanje na Vojnoj akademiji.

On je demantovao da je na Vojnoj akademiji imenovan za predavača.

– Ja nisam ničiji činovnik, niti sam dobio angažman od aktuelne politike. Pozvan sam od rukovodstva Vojne akademije da prenesem svoja iskustva u odbrani zemlje i sa velikim zadovoljstvom sam ga prihvatio – rekao je Lazarević.

Govoreći o svom učešću na jednom skupu 7. oktobra u Nišu, Lazarević je rekao da neko pokušava da zloupotrebi susrete bivših pripadnika i starešina Prištinskog korpusa i Treće armije koji se sastaju od 2000. godine.

– Zar će neko da nam zabrani, da nam oduzme trenutke sećanja? – pitao je Lazarević.

Izvor: Politika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *