Ne vidimo nijedan razlog da se ne ide na izbore, ali po zakonu izbore raspisuje predsednik Republike na obrazloženi predlog predsednika vlade, izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić i dodao da će predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić oceniti da li postoje državni razlozi da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

SNS je stranka koja je državotvorna i koja je uvek stavljala drzavne interese ispred stranačkih, rekao je Vesić gostujući u emisiji „Upitnik“ na RTS-u.

„Ako pitate nas iz rukovodstva SNS-a, naš odgovor je da mi stojimo odlično prema istraživanjima. Naša stranka ima zaista maksimalnu podršku, istorijsku kad je u pitanju podrška građana i to nisu samo rezultati istraživanja javnog mnjenja, to su pokazali i rezultati izbora“, rekao je Vesić.

Podsetio je da su u decembru prošle godine održani izbori u Lučanima, Kladovu, Doljevcu i Kuli i da je SNS na njima odnela ubedljivu pobedu.

Vesić je istakao da su izbori najbolji način da se proveri da li vlast ima legitimitet i dodao da se vlast dobija i menja na izborima, a ne na ulici.

On je istakao da izborni uslovi nisu menjani od 2012. godine.

„Oni su onakvi kakve nam ih je ostavio bivši predsednik (Boris Tadić)“, dodao je Vesić.

Na to je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao da je izborni zakon isti kao u vreme dok je on bio na vlasti, ali da su izborni uslovi različiti.

On je ocenio da se trenutno nalazimo u abnormalnoj socijalnoj situaciji i da na javnom servisu nema debate ni o jednom važnom pitanju u našem društvu.

Kako je dodao, dok ne bude debate, nemamo uslove za izbore.

Tadić je rekao da je u njegovo vreme bilo bolje, na šta je Vesić pokazao grafikon na kome se vidi da nezaposlenost sada pada, odnosno da zaposlenost raste.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je rekla da Vučić, kad god ne zna šta da radi, „posegne za izborima“.

„Ako se izbori raspišu sada, mi ćemo ih bojkotovati jer smatramo da u našem društvu ne postoji medijska sloboda. Mi smo zarobljena država“, rekla je ona i dodala da se danas ne može zaposliti bez partijske knjižice SNS.

U emisiji „Upitnik“ gostovao je i visoki funkcioner SPS Aleksandar Antić koji je rekao da se svakodnevno vrše konsultacije o izborima, da odluka još nije doneta, ali da je uveren da će predsednik Vučić doneti odluku koja je u skladu sa državnim interesima.

On je naveo da ne razume priču opozicije o bojkotu izbora jer se, dodao je, vlast jedino može osvojiti na izborima.