Hrvatski ratni veterani kreću na Sloveniju!

Hrvatski ratni veteran Petar Janjić zvani Tromblon preti da će uputiti flotu u Piran ukoliko Hrvatska i Slovenija ne reše problem danas!

Hrvatski ratni veteran Petar Janjić zvani Tromblon rekao je da danas ističe rok koji su dali Vladi da sednu za sto sa Slovenijom i reše problem oko Piranskog zaliva.

On je zapretio da će, ako Plenković ne reši problem sa Slovenijom, organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će „zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tudje policije u hrvatske teritorijalne vode“.

Janjić poručuje da njegov ultimatum ističe danas popodne i da je spreman za akciju.

– Vladi sam dao rok da do ponedeljka u 16 sati sednu sa Slovencima za sto. Ako to ne urade, izvešćemo akciju – rekao je Tromblon za 24sata.

On je za hrvatski list rekao da je zauzet pisanjem apela koji će danas tokom dana objaviti.

– Moj apel ide u pravcu mirnog rešenja. U kontaktu sam s brojnim civilnim udruženjima i intelektualcima s obe strane granice. Imam puno prijatelja u Sloveniji i svima nam je u interesu da se ova potencijalno opasna situacija mirno razreši. U saradnji s nekim drugim ljudima doneo sam određene odluke, ali one zasad nisu za javnost. Odredili smo i tačan datum isplovljavanja plovila u Savudrijsku valu, ali taj je datum zasad tajna. U 16 sati ćemo objaviti kakav nam je precizan plan, a do tada detalji nisu za javnost – rekao je Tromblon.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *