Iskaz Milana Đuričića o ubistvu u „Interkontinentalu“: Pobegao sam iz Srbije zbog Arkanovih „Tigrova“!

Milan Miki Đuričić, osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića, ubijen je sredinom aprila 2018. u Johanesburgu. On je 12 godina bio u bekstvu, a tokom sudskog postupka pred srpskim pravosuđem tvrdio je da nije učestvovao u likvidaciji Arkana i njegovih prijatelja Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“, da bi pred izricanje presude 2006. nestao.

U dokumentima do kojih je Srpski telegraf došao su i spisi sa Đuričićevog saslušanja pred istražnim sudijom, kao i iskazi koji je davao tokom suđenja. On je tad ispričao da je Srpsku novu godinu 2000. dočekao na Paliću s Dobrosavom Gavrićem i Draganom Nikolićem, koji su takođe osuđeni zbog ubistva Ražnatovića.

– U Beograd smo se vratili 15. januara, a onda me je Gavrić pozvao da dođem u hotel na piće. Ka sam stigao, video sam kako baulja četvoronoške ispred ulaznih vrata. Na sebi je imao džemper koji sam mu poklonio dve godine ranije. Smestio sam ga u auto, a on je pozvao kolegu policajca da ga vozi u Loznicu. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on je samo vikao da vozim. Govorio je: „Pi*ka jedna, neće on da pljuje i bije sav narod, pa i policiju“ – rekao je Đuričić.

On je dodao da je išao u Loznicu da se raspita za Gavrićevo zdravstveno stanje, da bi potom pobegao iz Srbije iz straha od Arkanovih „Tigrova“, koji su se muvali po gradu.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *