„JUTARNJA ZVEZDA“: Srpski triler u stilu Roberta Ladlama!

Za sve ljubitelje krimi romana i trilera „Otvorena knjiga“ ima pravu književnu poslasticu: Roman „Jutarnja zvezda“ Vladimira Vujinovića.

Viši inspektor Filip Vujić trči Beogradski maraton. On je mlad i perspektivan policajac koji je završio FBI Nacionalnu akademiju. Na cilju ga čeka patrolno vozilo policije. Dogodilo se brutalno ubistvo. Treće po redu u poslednjih nekoliko meseci. Modus operandi ubice je uvek isti: žene su zadavljene s leđa, odeća im je skinut, a njihova naga tela ostavljena po mračnim i slabo pristupačnim delovima grada. Ubistva se dešavaju isključivo subotom.

Dok se medijska atmosfera usijava usled činjenice da se gradom slobodno šeta serijski ubica, istražiteljska grupa Filipa Vujića je pod sve većim pritiskom od gore. A čovek kojeg love je sablasan i jeziv kao duh.

Čudnim spletom bizarnih okolnisti, jedini trag postaju dva biblijska stiha o Luciferu. U isto vreme, Astronomska opservatorija Beograda očitava čudna merenja vezana za stepen sjaja planete Venere.

Vladimir Vujinović je rođen1976. godine u Somboru, gde i sada živi i radi.

Kao honorarni novinar je pisao književne kritike za časopis Yellow Cab. Vodio je blog posvećen književnosti sledecadobra­knjiga.com, a pisao je i za još neke više ili manje znane portale, sajtove i blogove.

Kratku prozu i poeziju objavio je u nekoliko domaćih knji­ževnih časopisa i zbornika. Godine 2014. objavio je elektronsku knigu Stvarnost Ivana Karamazova. Jutarnja zvezda njegov je štampani prvenac.

Proverite uz „Jutarnju zvezdu“ zbog čega je Vladimir Vujinović stekao epitet „srpskog Roberta Ladlama“.

S. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *