KAKO SE GORAN PAPIĆ, ZAMENIK NAČELNIKA SBPOK-A, NAŠAO SE NA METI SZS: Đilasovci napali policajca koji je hapsio Dabovićkinog brata zbog droge!

Zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić juče je bio glavna tema napada Boška Obradovića! U tome ga je podržao i Dragan Đilas, a kako „Alo!“ saznaje, ne baš slučajno.

Papić je rukovodio akcijom hapšenja u to vreme Đilasovog šuraka Milana Dabovića, zbog šverca kokaina!

Milan Dabović, rođeni brat košarkašice Ane, koja je u to vreme živela sa Đilasom, uhapšen je u septembru 2016. u akciji SBPOK-a na Brankovom mostu sa više dva i po kilograma narkotika.

  • Hapšenje je usledilo posle višemesečnog rada operativaca SBPOK-a. Tog dana bila je povelika jurnjava za njim kroz grad. Očekivalo se da će možda otkriti za koga je prenosio drogu, ali je on već na samom privođenju Papiću i ostalim policajcima pretio Đilasom, pitao ih znaju li ko mu je šurak i poručivao da će dobro upamtiti kome su se zamerili – otkriva naš izvor.

U javnosti je više puta zabeleženo da je Đilas dovozio svoju tadašnju devojku Anu u posetu Milanu u CZ. Iako je porodica tvrdila da je Milan navodno nosio drogu jer je imao previše poverenja u svoje prijatelje koji su ga prevarili, sam Milan nikada nije otkrio ko su ti prijatelji, ukoliko zaista postoje. Nakon što je osuđen, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio mu je u decembru 2017. presudu na šest godina zatvora, ističući da mu je odbrana tokom suđenja bila neuverljiva.

Mediji bliski Đilasu bavili su se pre desetak dana incidentom, za koji se u skladu sa zakonom ispituje postupanje Gorana Papića, ali su u isto vreme pokušali i da iskonstruišu još jednu lažnu aferu za političke potrebe i plasiraju laž da je reč o kumu ministra Nebojše Stefanovića. Iako se o svemu odmah oglasila policija i demantovala da ministar ima ili je ikada imao ijednog kuma koji je pripadnik MUP-a, što je i sam ministar ponovio, danas je to ponovo postala tema za Boška Obradovića.

Lider Dveri je juče nanizao sijaset optužbi na račun Papića, nazivajući ga konobarom i kriminalcem i ponovio ponovo istu laž zvanu da se događaj u Zaplanjskoj zataškava jer je reč o kumu ministra Stefanovića, a potom i da je možda reč o kumu ministrove rodbine (?!). Ovim povodom oglasio se i Dejan Kovačević, načelnik UKP-a, koji je sa žaljenjem konstatovao da je reč o još jednom političkom napadu na pripadnike UKP-a i to u trenutku kada beleže najbolje rezultate u zapleni narkotika i hapšenju kriminalnih grupa.

  • Iako je MUP pokrenuo sve zakonom predviđene mere protiv dvojice pripadnika UKP-a G. P. i T. A., kako bi se ispitalo njihovo postupanje 22. oktobra 2019. u Zaplanjskoj ulici, oni su danas postali tema političkih potkusurivanja. Oni su udaljeni s posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualnog postojanja nezakonite primene policijskih ovlašćenja, a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole koji sprovodi detaljnu istragu povodom ovog slučaja – rekao je Kovačević, dodajući da ne veruje da je iznošenje ovih već poznatih i demantovanih manipulacija u cilju pokušaja urušavanja ugleda UKP-a slučajnost jer je jasno da mnogima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Slučajno ili ne, tek ubrzo se oglasio i Dragan Đilas na svom Tviter profilu da podrži Boškove priče uz poruku: „Sve što je rekao Boško Obradović je tačno. Od prve do poslednje reči“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *