KAO DA JE UKLETO! Na Ibarskoj magistrali postoji mesto na kome je za 20 godina poginulo skoro 100 ljudi

Mesto Mojsinje, poznato je kao crna tačka na Ibarskloj magistrali. Prema podacima, u poslednjih 20 godina ovde je stradalo blizu stotinu ljudi. O tome svedoče i brojni spomenici koji se ovde mogu videti na svakih 30-ak metara.

Neprilagođena brzina, preticanje na punoj liniji, vožnja pod dejstvom alkohola neki su od razloga zbog kojih ova magistrala smrti odnosi veliki broj života. U istoj meri stradaju i vozači i pešaci, kažu meštani.

Žitelji Mojsinja i okolina pamte velike tragedije. Često je ovo mesto zavijeno u crno.

„Mnogo ljudi je tu stradalo. Bio je nekad pešački prelaz, tu je stradao čovek iz Holandije, baš ispred prodavnice. Ostale su bile samo cipele, udaren je velikom brzinom, leteo je 20-30 metara“, kaže jedan lokalac.

Drugi dodaje da se u kasne sate vozi brzo, a da policije ima samo za vreme uviđaja.

„Poslednji slučaj je kad su majka i sin stradali u trenutku kad su hteli da pređu magistralu, pokupio ih je autobus“, kaže on i dodaje da bi rešenje moglo da bude obeležen pešački prelaz, kamere koje snimaju bahate vozače i adekvatne kazne.

Ono što je dobra stvar, jeste da će izgradnjom saobraćajnice Moravskog koridora od Preljine do Požege, početkom jula, ove saobraćajnice biti relaksiranije, pa se svi nadamo da će biti i manje saobraćajnih nezgoda.

(Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *