KRIVOKAPIĆ IZAŠAO NA GLASANJE: Evo šta se dogodilo…

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori, a građani će glasati na 51 biračkom mestu, koja su otvorena jutros u sedam sati i biće zatvorena u 20 sati.

9.40 KRIVOKAPIĆ IZAŠAO NA GLASANJE

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić glasao je jutros u Bijeloj.

MILO IZGUBIO POVERENJE NARODA U CRNOJ GORI

Današnji lokalni izbori u Herceg Novom definitivno će potvrditi da je Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića gubitnička opcija i da će pobednici parlamentarnih izbora od 30. avgusta sada ući u međusobno takmičenje za vlast, ocenjuje direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević.

Beže od DPS

Kad je reč o trenutnoj poziciji DPS Mila Ðukanovića, Pavićević kaže da je ova partija osuđena na neuspeh i na opozicioni status.

– Među pet ostalih lista, koje danas izlaze na izbore, nema nijedne koja bi nakon izbora htela da radi nešto s DPS – izričit je Pavićević.

On ne ostavlja nimalo prostora za mogućnost da DPS bilo kakvim matematičkim kombinacijama osvoji vlast u Herceg Novom.

– Ne postoji ni teoretska šansa za tako nešto. Oni su i ranije u ovom gradu imali teškoće da naprave neki rezultat, a sada je to jedna usamljena lista, jedna vrsta ružnog pačeta crnogorske politike, koja naspram sebe ima pet drugih lista – kaže Pavićević.

8.00 – ZA SADA BEZ INCIDENATA

Prilikom otvaranja birališta nije bilo neregularnosti, potvrđeno je Mediabirou iz opštinske izborne komisije.

Na najvećem biračkom mestu Meljine 38 otvaranje birališta proteklo je regularno. Prema rečima predsednika biračkog mesta Danila Radovića, prvi glasač je po proceduri potvrdio da je kutija za glasačke listiće prazna a zatim se pristupilo glasanju.

Novljani će na današnjim izborima birati 35 umjesto dosadašnja 34 odbornika za lokalni parlament.

07.00 – OTVORENA BIRAČKA MESTA

Birališta su otvorena u sedam sati, a građani Herceg Novog će moći da glasaju do 20 sati. 

Na snazi je izborna tišina do zatvaranja biračkih mesta. 


Građani biraju između šest lista

Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača, koji će glasati za 35 odbornika lokalnog parlamenta.

Građani će birati između pet koalicija i jednog građanskog pokreta.

Izborna lista „Novska lista – Naš grad, naš brod“, prva je na glasačkom listiću.

Na drugom mestu liste je koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“, a na trećem „Pravi Novi, sloboda je u našim rukama“.

Koalicija „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ je na četvrtom mestu, „Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ na petom, a koalicija „Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“ na šestom.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić – obojica članovi Demokrata.

(Happy)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *