LEGIJA JE NAREDIO DA ME LIKVIDIRA! Ulemek mu je samo rekao – UBIJ GA! Tog trenutka njegov čovek repetira pištolj…

„Šuca se radio vezom javlja Legiji i kaže – ne dozvoljava načelnik stanice, na šta mu Legija poručuje – ubij načelnika“

Bivši ministar policije Republike Srpske Tomislav Kovač ispričao je skoro u jednom intervjuu da je umalo poginuo jer se jednom prilikom suprodstavio Miloradu Ulemeku Legiji.

Sve se odigralo na Ilidži tokom ratnih devedesetih.

„Ono što se desilo na Ilidži je moglo da bude pogubno za mene. Tih dana su na Ilidžu stigli Milorad Ulemek Legija i Šuca. Došli su navodno da bi nas obučili a a zapravo su došli da sa Neđom Boškovićem izvlače vojsku iz kasarna“, počeo je priču Kovač.

Posle jedne akcije u kojoj gine brat od jednog srpskog borca, Legija hitno radio vezom zove Šucu.

„Kada se dogodilo to da je taj mladić poginuo, Legija radio vezom naređuje Šuci da ide i da krene da pobije muslimane koji su se nalazili u starom domu zdravlja“, ispričao je Kovač.

Kaže kako se u tom trenutku Šuca nalazio kod njih u policijskoj stanici.

„Nisam mogao da verujem šta mu je Legija rekao. Kažem Šuci – nećeš ti ovde nikoga da ubiješ. Oni su bili kao neki strašni likovi ali nisam zazirao od njih“, kaže Kovač.

Prema njegovim rečima, Šuca istog momenta prenosi legiji ono što mu je Kovač rekao.

„Šuca se tada radio vezom javlja Legiji i kaže – ne dozvoljava načelnik stanice, na šta mu Legija poručuje – ubij načelnika. Ulemek u tom trenutku traži da Šuca ubije mene. I ovaj uzme i repetira pištolj“, priča Kovač.

Sve to je trajalpo nekih pola sata ali se na kraju sve smirilo.

Podsećanja radi, Kovač je u žižu šire javnosti dospeo kada je 2018. za Face TV izjavio da je potezao pištolj na Ratka Mladića, i to u prisustvu Radovana Karadžića, a sve zbog konvoja sa ženama i decom koji je trebalo da izađe iz Sarajeva.

Kovač, koji je u to vreme imao niži čin u policiji, je izjavio tada da je svađa između njega i Mladića nastala zbog konvoja sa ženama i decom koji je 19. maja napustio Sarajevo, a koji je Milorad Ulemek Legija, po naređenju Neđa Boškovića i Vojske Jugoslavije, zaustavio i zadržao na Ilidži.

„Cilj je bio da se izvrši ucena kako bi jugoslovenski vojnici mogli na miru da napuste Sarajevo“, ispričao je Kovač.

Kovač kaže da su se u to vreme Karadžić i Mladić nalazili u kasarni u Lukavici i da je on otišao tamo i sukobio se s generalom.

„Onako, kakav sam bio svojeglav, dolazim i tražim od Radovana da se pusti taj konvoj. Mladić skače prema meni i kaže ko sam ja da mogu o tome da odlučujem. I dolazi do sukoba. Radovan je tad skočio, ali ja nisam zazirao. Tad smo se sukobili, ja sam se već mašio za pištolj. Malo je falilo da dođe do bukvalnog obračuna između mene i Mladića“, ispričao je Kovač

(MONDO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *