Nekadašnji teniser Džon Mekinro rekao je da ga plaši šta će biti sa “belim sportom” u budućnosti i da će interesovanje javnosti opasti kada Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer završe svoje karijere.

Trojica tenisera su do sada osvojila ukupno 52 Grend slem titule, ali je Amerikanac ipak izdvojio Federera kao najboljeg svih vremena.

– Tenisu bi mogla da opadne popularnost jer smo u protekloj deceniji imali priliku da gledamo možda i najbolje u istoriji ovog sporta. Nadal je pravi šampion i neko ko kombinuje sjajnu tehniku i snagu, Đoković je prava mašina, ali ipak je Federer najbolji igrač kojeg sam ikada video. Sada sam koncentrisan na nove generacije, kako bismo uspeli da ih što više približimo nivou trojice šampiona – rekao je Mekinro.

Nekadašnji svetski broj jedan dodao je da će dati sve od sebe da se zadrži interesovanje publike za ovaj sport.

– Uvek sam se divio Rodu Lejveru i igrao sam protiv šampiona kakav je Bjern Borg. Živeo sam u zlatno doba tenisa i iz tog razloga ću učiniti sve što mogu da promovišem tenis.

Mekinro je dodao da mu je jasno da se igra znatno promenila u odnosu na period u kom se on nalazio na terenima, ali i da se zalaže za određene promene.

– Igra se brže nego ikad, morate biti vrlo fizički spremni. Mislim da mečeve treba skratiti, bilo bi dobro imati taj-brejk u petom setu. Ne razumem šta se očekuje na Rolan Garosu recimo, posebno ako se uzme u obzir da meč na šljaci može da potraje i po nekoliko sati.

Novosti online