MILO LAŽOVU: Granice i dalje drži zatvorene!

Crna Gora preksinoć otvorila granicu sa Srbijom, ali naši državljani ipak ne mogu u tu državu čak ni sa negativnim testom. Zašto – zvaničnog objašnjenja nema

Režim u Crnoj Gori ponovo je obmanuo Srbe. I pored najave da je Crna Gora od preksinoć od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, naši državljani ne mogu da uđu u tu zemlju čak ni uz negativan PCR test (test na koronu). Nekoliko državljana Srbije juče je vraćeno sa crnogorske granice bez objašnjenja.

Ministri u Vladi Srbije, sagovornici Kurira, saglasni su da treba razmotriti uvođenje oštrijih mera protiv Mila Đukanovića i pojedinaca koji predstavljaju taj režim.

Crna Gora je od preksinoć, od ponoći, otvorila granicu za državljane nekih zemalja, a na spisku država čiji građani mogu da uđu bez karantina ili PCR testa nema Srbije. Međutim, juče se otišlo i korak dalje – i pored negativnog teksta, građani Srbije uopšte ne mogu da uđu u Crnu Goru!

  • Ulazak je dozvoljen samo crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili povremenim boravištem, ali samo uz karantin – rekli su u inspekciji crnogorske granične policije, prenosi RTS.

Prema rečima jednog od reportera TV Prva, nekoliko državljana je juče u toku dana vraćeno sa graničnog prelaza.

  • Bilo je nekoliko onih koji su vraćeni sa granice bez ikakvog objašnjenja – navodi reporter TV Prve.

Šef diplomatije Ivica Dačić poručuje da je Srbija Crnogorcima na crnoj listi i da je vreme da im se uzvrati istim tretmanom.

  • Crna Gora i dalje Srbiju drži na crnoj listi iz političkih razloga. Vreme je da i mi to uradimo. Pa nek idu u Prištinu, sa njima imaju slobodan prolaz. Naravno, tu ne mislim na Srbe iz Crne Gore – kazao je Dačić.

Istog je stava i Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj – on navodi da, ukoliko se nastavi sa ovakvom politikom, pojedincima iz Đukanovićevog režima treba zabraniti ulazak u Srbiju:

  • Đukanovićev režim nastavlja da sprovodi svoju antisrpsku politiku. Taj režim ne samo da ukida verske slobode i srpsko pismo u Crnoj Gori već je sada počeo da mržnju prema srpskom narodu širi i van granica Crne Gore. Srbija ne treba da odgovara istom merom, želimo najbolje odnose sa bratskim narodom u Crnoj Gori, ali treba razmotriti uvođenje oštrijih mera protiv Đukanovića i pojedinaca koji predstavljaju taj kriminalni režim. Svi oni u Srbiji imaju svoje poslovne veze i interese, neki od njih se leče u Srbiji. Ako budu nastavili sa ovakvom politikom ugnjetavanja Srba, tim pojedincima treba zabraniti ulazak u Srbiju i otvoriti pitanje njihovog poslovnog kapitala u našoj zemlji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za Kurir da „medicina može da objasni ovakvo ponašanje prema Srbima, ali ne infektologija ili slična disciplina“:

  • Iracionalni strah i mržnju može da objasni samo psihologija. Nije vlast u Crnoj Gori smišljala kako da zaustavi virus već kako da spreči Srbe da dođu u Crnu Goru. Oni nikako da shvate da su Srbi u litijama rođeni u CG i da nisu niotkuda došli. Ne mora više nikada nijedan Srbin iz Srbije ili iz RS da uđe u Crnu Goru, opet će tamo biti bar 30 odsto Srba. Previše dobra je Srbija učinila Crnoj Gori da bi nam se to vratilo ikako drugačije osim mržnjom.
  • Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *