Milovi mediji kipe! Učiteljica iz Bara napravila pometnju u Crnoj Gori, (FOTO)

Postavljena je na mesto v.d. direktora škole u kojoj je prošle godine dobila otkaz

Rada Višnjić učiteljica OŠ “Jugoslavija” u Baru, podigla je prašinu u crnogorskoj javnosti, nakon što je postavljena za v.d. direktorku te škole.

Ona će tu funkciju obavljati u narednih šest meseci, a postavilo ju je Ministarstvo prosvete, nauke i kulture Crne Gore istakavši da su se pri odabiru vršioca dužnosti i njihovih pomoćnika rukovodili “objektivnim kriterijumima, a ne političkom voljom javnosti”.

“Milogorski” mediji idu sa pričom da je ovakav potez “gaženje principa za koje se zalagala sadašnja vlast dok je bila opozicija”.

Printscreen / Facebook / Rada Višnjić

Odakle u centru pažnje?

Rada je postala poznata javnosti nakon što je prošle godine suspendovana sa posla, kada su njeni učenici na času likovnog crtali Štrumpfove u centru srpske trobojke.

Kasnije, ti crteži su pretočeni u zastave i u neku ruku postali simbol borbe za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

U oktobru 2020. je po drugi put dobila zabranu rada jer je pozivala učenike na moleban, a nevladino udruženje “Crnogorski zbor” podiglo krivične prijave protiv nje i sveštenika SPC.

Ipak, nije podlegla pritiscima, već je nastavila da pruža veliku podršku srpskom narodu u Crnoj Gori i predvodila litiju u Herceg Novom, dugu 13 kilometara.

Foto: Fejsbuk printskrin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *